Haberler

Potanın Perileri Final Şansını Kaybetti

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası yarı final maçında İspanya'ya 66-56 mağlup olarak, finale yükselme şansını kaybetti.

Ülker Sports Arena'da oynanan maça Türkiye, Işıl Alben, Şaziye İvegin Üner, Esmeral Tunçluer, Lara Sanders ve Nevriye Yılmaz beşiyle başlarken, İspanya da Laura Nicholls, Alba Torrens, Laia Palau, Marta Xargay ve Sancho Lyttle beşiyle parkede yer aldı.

Oyuna Lara Sanders ve Şaziye İvegin Üner'in sayılarıyla hızlı başlayan milliler, ilk 1.5 dakikada durumu 0-5'e getirdi. Alba Torrens ile maçtaki ilk sayılarını bulan İspanya, Palau ve Lyttle'ın da isabetleriyle 9-0'lık seri yakaladı. Nevriye Yılmaz'ın üç sayılık basketiyle rakibinin serisine son veren milliler, 6.dakikada da 11-12'lik skorla öne geçti. Oyunun temposunu iyi kontrol eden Ay-yıldızlılar, Lara Sanders'ın orta mesafe isabetiyle ilk çeyreği 19-20 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk 3 dakikasında takımlar hücumlardan boş döndüler. Bu periyottaki ilk sayılarını Lara Sanders ile bulan milliler, potasında ise ilk sayılarını Torrens ve Lyttle'dan gördü. Karşılıklı top kayıplarıyla girilen son dakikada alan savunmasına karşı iyi hücum eden İspanya, ilk yarıyı da Laura Gil'in basketiyle 28-27 önde kapattı.

Üçüncü periyotun başında oyunun temposunu istediği gibi ayarlayan milliler, Işıl Alben'in de üç sayılık basketiyle öne geçti (28-30). Sancho Lyttle'ın orta mesafe isabetiyle bu yarıdaki ilk sayılarını üreten İspanya, Alba Torrens'in de basketiyle 24. dakikada durumu 32-30 yaptı. Nevriye Yılmaz'ın serbest atış çizgisinden bulduğu dört isabet ve ardından da üç sayı çizgisinden bulduğu basketle Türkiye, durumu 32-39 yaptı. Ancak savunmada toparlanan İspanya, yakaladığı 9-0'lık seriyle son 10 dakikalık bölüme 41-39 üstün girdi. Alba Torrens ve Birsel Vardarlı Demirmen'in karşılıklı sayılarıyla mücadelenin final periyotunda ilk dakika geride kaldı. Alba Torrens ile oyunun kontrolünün eline alan İspanya, Nicholls'un da ters turnikesiyle 10 sayılık farkı yakaladı (54-44). Mola alan Türkiye, aranın ardından alan savunmasına dönerken, oyunun kontrolünü elinden bırakmayan İspanya, maçtan 66-56 galibiyetle ayrıldı.

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, yarın saat 19: 00'da ABD - Avustralya mücadelesinin kaybeden tarafıyla bronz madalya mücadelesi yapacak.

İSPANYA (66): Laura Nicholls 3 (5 ribaund- 2 asist), Leticia Romero, Silvia Dominges, Alba Torrens 28 (6 ribaund- 3 asist), Leonor Rodriguez, Laia Palau 5 (2 ribaund- 2 asist), Marta Xargay 10 (2 ribaund- 3 asist), Nuria Martinez (2 ribaund- 3 asist), Laura Gil 2, Lucia Pascua, Sancho Lyttle 18 (12 ribaund- 2 asist), Anna Cruz (3 ribaund)

TÜRKİYE (56): Tuğba Palazoğlu (2 ribaund- 1 asist), Tuğçe Canıtez 2 (2 ribaund), Cansu Köksal 3, Birsel Vardarlı Demirmen 3 (4 ribaund- 2 asist), Begüm Dalgalar, Esmeral Tunçluer (1 asist), Işıl Alben 6 (5 ribaund- 4 asist), Nevriye Yılmaz 18 (5 ribaund- 1 asist), Lara Sanders 18 (8 ribaund), Tilbe Şenyürek, Şaziye İvegin Üner 5 (1 ribaund- 2 asist), Bahar Çağlar 1 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 19-20

2.PERİYOT: 9 - 7

3.PERİYOT: 13-12

4.PERİYOT: 25-17 - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sancho Lyttle Alba Torrens Türkiye İspanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title