Haberler

Potanın Perileri Ankara'da

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun: "Liderlik açısından çok önemli iki maça çıkacağız"Işıl Alben: "Burada çok güzel bir basketbol seyircisi var"Olcay Çakır: "Önemli iki maç bizi bekliyor"Tilbe Şenyürek: "Her iki takımı da evlerinde farklı sayılarla yenmiştik"2017...

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun: "Liderlik açısından çok önemli iki maça çıkacağız"

Işıl Alben : "Burada çok güzel bir basketbol seyircisi var"

Olcay Çakır: "Önemli iki maç bizi bekliyor"

Tilbe Şenyürek: "Her iki takımı da evlerinde farklı sayılarla yenmiştik"

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri'nde Bosna Hersek ve Romanya ile karşılaşacak Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, Ankara'da ilk çalışmasını yaptı.

Ankara Spor Salonu'nda yapılan ve ilk 10 dakikası basına açık olan antrenman öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, liderlik açısından çok önemli iki maça çıkacaklarını söyledi. Her iki rakiplerini de daha önce deplasmanda yendiklerini hatırlatan Memnun, "Tek amacımız, Avrupa Şampiyonası'na katılmak ve orada da Dünya Şampiyonası'na gidecek sonucu almak istiyoruz" dedi.

Bosna Hersek'in kadrosuna ABD'li bir oyuncu kattığını vurgulayan Memnun, "Kim oynarsa oynasın, Avrupa Şampiyonası'na mutlaka katılmak istiyoruz. Sahamızda oynayacağız ve seyircilerin vereceği destekle galibiyetten başka bir düşüncemiz yok. Kadın basketbolunun bugün geldiği noktada hiçbir şekilde geri dönüş olmaması lazım" diye konuştu.

Ekrem Memnun, milli takım kadrosunda küçük değişiklikler olduğunu, bu durumu da en yumuşak şekilde atlatıp en başarılı olacakları takımla kadın basketbolunu daha yukarı taşımak istediklerinin altını çizerek, şunları söyledi:

"Görev kolay değil. Tüm oyuncular işin ciddiyetinin ve sorumluluklarının farkında. Sahamızda bir yıl aradan sonra oynayacağımız ilk maç. Seyircimizle de mutlu olmak ve iyi bir galibiyet almak istiyoruz, bunun için savaşacağız. Bugün ilk gün, oyuncular yorgun. Yoğun bir lig oynuyorlar. Tecrübeli ve bu düzene alışmış oyuncular, bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ufak sakatlıklarımız var. Burada oynayacak oyuncuların oynamasına engel olacak bir durum olduğunu düşünmüyoruz. Bir tek kadroda yer alan oyunculardan Lara Sanders, sakatlığından dolayı bir rapor yolladı. Birkaç gün içinde durumunu anlayacağız. Elimizde açıkları kapatacak oyuncular var, hepsine güveniyoruz. Çıkıp oynayabileceğimiz en güzel basketbolu oynayarak mutlaka istediğimiz sonuçları almak istiyoruz."

Memnun, Ankaralı basketbolseverlere çok güvendiklerini dile getirerek, "Her zaman milli takımın geçmişinde de büyük destek olundu. Oyuncularımızla bundan önce olduğu gibi onları gururlandırmak için elimizden gelen tüm mücadeleyi yapacağız" dedi.

Seyircilerin salondan gururla ayrılacakları bir sonuç almayı hedeflediklerini kaydeden Memnun, "Takım kendisini burada daha iyi hissediyor. Federasyon da ondan sebeple böyle bir karar aldı. Ankara, kadın basketboluna her zaman büyük hizmetler vermiştir, şimdi de seyircisiyle destek veriyor. Bizim de o seyirciye hak ettikleri güzel mücadeleyi ve basketbolu seyrettirmek gibi bir sorumluluğumuz var. İşimizi ciddiye alacağız" ifadelerini kullandı.

PERİLER GALİBİYETE İNANIYOR

Ankara'da oldukları için çok mutlu olduklarını belirten Işıl Alben, "Burada çok güzel bir basketbol seyircisi var ve kendi ülkemizde oynamayı seven bir takımız biz. Burada çok güzel destek alıyoruz. Bu takımlarla daha önce oynadık. Ancak maçı mutlaka sahada kazanmak gerekiyor. Rakiplerimizi ve takım olarak birbirimizi iyi tanıyoruz. Sahaya istediklerimizi yansıtabileceğimizi düşünüyorum. İnşallah bir sıkıntı yaşamadan iki galibiyetle burayı tamamlayacağız. Burada çok güzel maçlar çıkarıyoruz. Olimpiyat elemelerine gittiğimiz zamanda burada oynamıştık. Burada oynarken takım olarak çok keyif alıyoruz. Ankara seyircisi basketbolun içerisinde olup maçları bizlerle beraber yaşıyor. Oynayacağımız ülkeler basketbol'a takviyeler yapıp değer veren ülkeler. Bizimde basketbol olarak geldiğimiz nokta ortada. İki ülkeyide yenebilecek güçteyiz" diye konuştu.

Olcay Çakır da, "Bu bizim için son seri elemeleri ve çok önemli iki maç bizi bekliyor. Hepimiz yorgunuz ve sezonlarımızı bırakarak geldik buraya. Bize destek olarak Ankara taraftarlarını maçlara bekliyoruz. Bu zor dönemde hep birlikte ülkemize destek olacağız. İlk rakibimiz Bosna Hersek ve önemli bir rakip. Onları kendi evlerinde deplasmanda yenmiştik. Ankara seyircisi ne zaman burada oynasak salonu dolduruyorlar, İnşallah yine doldururlar" dedi.

Tilbe Şenyürek ise, "Hepimizin çok yoğun bir sezon dönemi var ve tekrardan toplandık. Her iki takımıda evlerinde farklı sayılarla yenmiştik. Bosna Hersek maçında biraz zorlanmıştık ama, galibiyetle bitmişti. Ankara taraftarının desteğiyle evimizde oynayacağız. İyi hazırlanacağız ve mağlup olacağımızı düşünmüyorum. Ankara taraftarı bize destek vermeyi çok seviyor. Yine burada olacaklarını ve bizi destekleyeceklerini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Milliler, kamp kapsamında ikinci antrenmanını yarın sabah saat 10.30'da gerçekleştirecek.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Millilerin açıklamaları

(Haber-Kamera: Ercan ATA/ANKARA DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Işıl Alben Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title