Haberler

Galatasaray Liv Hospital - Fenerbahçe Ülker: 88-82

Güncelleme:

Fenerbahçe Ülker'i 88-82 yenen Galatasaray Liv Hospital, 2-0 geriden geldiği seride durumu 2-2 beraberliğe taşıdı.

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin 4. maçında Fenerbahçe Ülker'i 88-82 yenen Galatasaray Liv Hospital, 2-0 geriden geldiği seride durumu 2-2 beraberliğe taşıdı.

Fenerbahçe Ülker, Ülker Sports Arena'da oynanan ilk iki maçta rakibine 89-70 ve 74-73 üstünlük sağlayarak 2-0 öne geçmesine rağmen Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşmalarda kendisini şampiyonluğa yaklaştırarak adımı atamadı.

Rakibine taraftarları önündeki maçlarda izin vermeyen Galatasaray Liv Hospital ise 73-64 ile 88-82'lik galibiyetlere imza atarak seride 2-2 eşitliği sağladı.

İki ekip arasında serinin 5. maçı 13 Haziran Cuma günü Ülker Sports Arena'da oynanacak. Galatasaray Liv Hospital, deplasmandaki maçı kazanarak saha avantajını eline geçirip, taraftarları önünde 6. karşılaşmada şampiyonluk turu atmaya çalışacak. Fenerbahçe Ülker ise önce serinin 5. maçından galip ayrılıp, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda şampiyonluk kovalayacak.

Arroyo, takımını taşıdı

Galatasaray Liv Hospital'in kaptanı ve oyun kurucusu Carlos Arroyo, takımını galibiyete taşıyan isimlerin başında geldi.

Maç boyunca 24 sayıya imza atan sarı-kırmızılı basketbolcu, ayrıca 5 asist yaptı. Bu oyuncunun yanı sıra Manuchar Markoishvili 16, Sinan Güler 15 ve Zoran Erceg de 12 sayı üretti. Sinan, attığı 15 sayının yanı sıra 6 ribaund ve 4 asistle takımına önemli katkı yaptı.

Fenerbahçe Ülker ribaundlarda üstünlük kurdu

Fenerbahç Ülker, rakibine ribaundlarda 35-26 üstünlük kurmasına rağmen dış atışlarda etkisiz kaldı.

Karşılaşmada 21 kez üç sayılık atış denemesi yapan sarı-lacivertli ekip, bunların 6'sını sayıya çevirerek yüzde 28,6'lık oran yakaladı. Linas Kleiza, 7 üç sayılık atıştan 4'ünü sayıya çevirirken, Bojan Bogdanovic ve Ömer Onan 3'te 1 isabet yakaladı. Bo McCalebb ve Emir Preldzic ise 3'er üç sayılık atışı değerlendiremedi. Fenerbahçe Ülker'de oyun kurucu Bo McCalebb 22 sayı, 7 ribaund ve 3 asistle oynadı. Kenardan gelen Kleiza'nın 22 sayı, 5 ribaund ve 2 asistlik performansı da galibiyet için yeterli olmadı.

Obradovic, diskalifiye oldu

Sarı-lacivertli takımın başantrenörü Zeljko Obradovic, sinirli hareketleriyle dikkati çekti.

Mücadelenin hakemlerine sürekli itirazlarda bulunan Sırp çalıştırıcı, bu itirazların dozajını zaman zaman artırdı. Oyuncularını da sert bir şekilde uyaran Obradovic'in sinirli halinden takım menajeri Mirsad Türkcan da nasibini aldı. Sırp çalıştırıcı, maçın son periyodunda peş peşe teknik fauller aldı. 33. dakika içinde Fenerbahçe Ülker'in kazandığı faul sırasında başka pozisyonlar için itirazda bulunan Obradovic, ilk teknik faulünü aldı. Bunun ardından saha içine giren ve başhakem Fatih Söylemezoğlu'na yönelen Zeljko Obradovic, ikinci teknik faulünü aldı ve diskalifiye oldu. Tecrübeli çalıştırıcı, aldığı iki teknik faul sonrası serinin 5. maçında takımının başında bulunamayacak.

Hakemler soyunma odasına gitti

Karşılaşmanın bitimine 7 dakika 41 saniye kala sahaya atılan yabancı maddeler sonrası anons yapıldı.

Atılan yabancı maddeler nedeniyle hakemler, masa hakemleriyle birlikte soyunma odasına gitti. Ultraaslan taraftar grubundan bir kişi de sakin olunması yönünde uyarılarda bulundu. Maçın durduğu bölümlerde Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan da sahaya inerek sarı-kırmızılı takımın başantrenörü Ergin Ataman ile bir süre görüştü. Diskalifiye olduğu halde maçın durduğu bölümlerde takımının başında bekleyen Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Obradovic, daha sonra güvenlik önlemleri alınarak tribüne gönderildi. Kalan bölümde sarı-lacivertli takımın başında yardımcı antrenör Jose Maria Izquierdo yer aldı. Karşılaşma bu sırada 15 dakika dururken; hakemler 12 dakikalık beklemenin ardından sahaya geri döndü.

Fenerbahçe Ülker'den yabancı oyuncu hatası

Fenerbahçe Ülker teknik heyeti, maçın 8. dakikası içinde büyük bir hataya imza attı.

Sarı-lacivertli takımın başantrenörü Zeljko Obradovic, aynı anda 4 yabancı oyuncuyu sahaya sürdü. Türk oyunculardan sadece Melih Mahmutoğlu ile sahada olan ve yabancı oyuncuları Kleiza, Zoric, Bogdonavic ve McCalebb ile sahada yer alan Fenerbahçe Ülker'e başhakem Fatih Söylemezoğlu teknik faul çaldı. Galatasaray Liv Hospital, bu hatayı serbest atışla cezalandırdı.

Oyuncular arasında gerginlik yaşandı

Karşılaşmanın 23. dakikası içinde Galatasaray Liv Hospital potası altında Bo McCalebb ile Manuchar Markoishvili arasındaki top kapma mücadelesinin içinde yer alan Linas Kleiza ile Carlos Arroyo arasında gerginlik yaşandı. Bu iki oyuncu arasında itişme yaşanırken, sahaya yabancı madde atıldı.

Hakemler, sahaya yabancı madde atılmaması yönünde uyarı anonsu yaptırdı. 36. dakika içinde ise Cenk Akyol ile Oğuz Savaş arasında gerginlik yaşandı. Diğer oyuncuların birbirlerine yönelik sözleri sonrası gerginlik bir süre daha devam etti. Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman da iki takım oyuncularını sakinleştirmeye çalıştı. Başhakem Fatih Söylemezoğlu da her iki ekibin kaptanları Ömer Onan ve Carlos Arroyo'ya sakin olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Biletsiz taraftarlarla emniyet güçleri arasında arbede

Maça Galatasaraylı taraftarlar büyük ilgi gösterirken, çok sayıda basketbolsever de salon dışında kaldı.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nun dışında bulunan biletsiz taraftarlar ile emniyet güçleri arasında arbede yaşandı. Polis iki kişiyi gözaltına alırken, diğer biletsiz taraftarları da salon çevresinden uzaklaştırdı.

Salonda kedi var

Mücadelenin devre arasında bir kedinin sahaya girmesiyle salondakiler keyifli anlar yaşadı.

Bir süre saha içinde koşturan kedi, daha sonra pota arkasındaki tribünden saha dışına çıktı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Liv Hospital Fenerbahçe Ülker Zeljko Obradovic Carlos Arroyo Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title