Haberler

Postmodern Çağın Gerçekleri

Ardahan Üniversitesi İBEF Konferans Salonu’nda ARÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vedi Aşkaroğlu tarafından “Postmodern Çağın Gerçekleri” isimli bir konferans verildi.

Ardahan Üniversitesi İBEF Konferans Salonu'nda ARÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vedi Aşkaroğlu tarafından "Postmodern Çağın Gerçekleri" isimli bir konferans verildi.

Konferansa ARÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Roin Kavreşvili, Prof. Dr. Erdoğan Altınkaynak, Prof. Dr. Ceval Kaya, Prof. Dr. Şureddin Memmedli (Memedov), Doç. Dr. Ranetta Gafarova, Doç. Dr. Gülnara Gocaeva Memmedova, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Postmodernizim hakkında önemli bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Aşkaroğlu, postmodern anlayışa sahip bir kişiliğin tarih olgusunu anlamsız görerek şimdiki zamanı önemli gördügünü belirtti. Postmodernizmin sosyal hayattaki etkilerine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Aşkaroğlu, "Örneğin din bir toplum için çok önemli bir etkendir. Ama dinin alt birimleri olan mezhepler ve cemaatler postmodernizim tarafından desteklenir ve bu nedenle bir din etrafında mezheplerin ve toplumların bir araya gelmesinin yolu tıkanır. Bunun yerine cemaatler ve mezhepler ön plana çıkartılır." diyerek, dinler ve mezhepler örneği bağlamında postmodernizmin toplumsal ilişkilerdeki rolünü özetledi.

Yakın tarihte başta Ortadoğu bölgesi olmak üzere çeşitli coğrafyalarda yaşanan savaş ve çatışmalara değinen Yrd. Doç. Dr. Aşkaroğlu, "Günümüzde bizim yakın çevremizde, özellikle Suriye ve Irak gibi ülkelerde savaş ve çatışmalar yaşanmaktadır. Çok yakın tarihimizde Mısır ve Libya gibi Ortadoğu bölgesinde birçok ülkede savaşlar ve çatışmalar yaşanmıştır. Buradaki örneklerden de anlaşılabileceği gibi insanların aslında aynı dine, kültüre, tarihe veya coğrafyaya sahip olmalarına karşın birbirlerine karşı kin, nefret ve öfkeyle saldırmalarının yolu açılmıştır. Bunda batının çeşitli değerlerimizi bir ayrışma ve çatışma unsuru olarak empoze etmesi de yatmaktadır." diye konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdoğan Altınkaynak Ardahan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title