Haberler

Poşetli Dede Kendisine Para Verenlere Enayi Diyormuş

Güncelleme:

Geçen cumartesi bir otobüsün altında kalarak feci şekilde can veren Mehmet Keleş'i (75) otogar çalışanı Yasin Tosuntaş anlattı. Tosuntaş, "Bize, Vanlı İsmail olduğunu söylerdi. Kışın burada yatardı. Yatmadan önce ise vatandaşlardan topladığı parayı bana getirir tümletirdi. Paraları alırken de 'Bu insanlar çok enayi. Enayilere acımayacaksın' derdi. Tek seferde yüklü para alamadığı zaman da 'bugün bir enayi denk getiremedik' şeklinde söylenirdi" dedi.

FAZLA SİMİTLERİ EVSİZLERE DAĞITIRDI

Otogar esnafı Cengiz Şeker ise, yıllardır tanıdığını söylediği "Poşetli Dede" için "Akşam 20.00'de buraya gelir, vatandaşların ısmarladığı yemekleri yedikten sonra peronlardaki oturaklarda uyurdu. Sabah da 07.00'de kalkar, yine para toplamaya giderdi" dedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir esnaf da şu ifadelere yer verdi: "Bir günde, vatandaşlara 50 simit aldırdığını bilirim. İnsanlar acıyıp simit aldıklarında ise 'vay enayi, vay keriz' derdi. Fazla simitleri orada yatan evsizlere dağıtırdı."

"PARASINI EŞİT ŞEKİLDE PAYLAŞACAĞIZ"

Öte yandan Keleş'in cenazesini Konya'dan teslim alarak memleketi Çorum'a götüren yeğeni Hüseyin Yar, "Parasını eşit şekilde paylaşacağız. Bir miktarı hayır işlerinde kullanılacak. Köyümüzde morgumuz yok. Morg satın alacağız, adına Çeşme de yaptıracağız Eğer ki diğer akrabaları onay verirse Mevlana Vakfı'na bağış yapacağız" dedi.

KÖYÜNDE DEFNEDİLDİ

Mehmet Keleş'in cenazesi, Çorum'un Laçin ilçesine bağlı Çamlıpınar köyünde defnedildi. Yakınları Keleş'in tabutu başında gözyaşı döktü. Keleş'in cenaze törenine Laçin Kaymakamı Mehmet Erhan, yakınları ve köylüler katıldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mehmet Keleş Çorum Güncel Haberler

500

Yorumlar (109)

vesta:

O kadar parayı yiyemeden öldüğüne göre asıl enayi sensin poşetli dede

35
0
yanıtYanıtla
Numan:

Musluman dilencilik yapmaz!Cehenemde hesabin sorulacaktir, iyi niyetle verenlere enayi demek bu adamin niyeti bozuk oldugu anlasiliyor.

28
3
yanıtYanıtla
Kemal:

Bu adamın miras parası Haram. Hepsini çocuk esirgeme yada lösemiye bağışlamalı.

25
2
yanıtYanıtla
akıl sorunu:

haram olduğunu bile bile nasıl çocukların boğazından geçirecek fetvayı verebiliyon oda ayrı konu sözde müslümanlık yapmayın adamın aklı dengesinde sorun olma ihtimali çok yüksek zira okadar para ile hem dilenip hemde kral gibi hayat yaşayan dilenciler mevcut

yanıt0
yanıt0
bence:

boşa geçmiş, ibretlik bir ömür.

25
1
yanıtYanıtla
fettah:

bizi yönetenler de seçim sonrası oyları aldıkları zaman bize enayiler diyorlardır.

20
6
yanıtYanıtla
konyalı:

Gerçekten ihtiyacı olan insan kimseden maddi bişey isteyemez. . .

23
2
yanıtYanıtla
MRSL:

o kadar parayı yemeden ölmüş kendi enayiliğine bakmıyo 1 liralık simit alan adama enayi diyo :))

23
0
yanıtYanıtla
malatya44:

Kemal Sunal O Filmleri boşuna yapmadı. . !

22
0
yanıtYanıtla
reeyhaann:

yakınları ağlıyrmuymuş?????sokaklarda yatıp kalkarken milletten yardım toplarken napıyolardı çok merak ediyorum!yazıkkkk herşey para pul olmuşşş!!!!!!

22
0
yanıtYanıtla
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title