Haberler

Portland State Üniversitesi ile ÇÜ Arasında Akademik İşbirliği

Güncelleme:

Dünya üniversiteleri ile akademik işbirliği protokolü imzalayan Çukurova Üniversitesi dünyaca tanınmış birçok üniversitenin ilgi odağı haline geldi.

Dünya üniversiteleri ile akademik işbirliği protokolü imzalayan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) dünyaca tanınmış birçok üniversitenin ilgi odağı haline geldi. Bu kapsamda Amerika Birleşik Devletleri Portland State Üniversitesi ile geçen yıl imzalanan akademik işbirliği protokolü çerçevesinde Portland State Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Direktörü Agnes Hofman ve Dış İlişkiler ve Uluslararası Ortaklık Direktörü Joyce Hamilla Çukurova Üniversitesi'ne bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.1 yıldır devam eden görüşmeler meyvesini verdi ve Çukurova Üniversitesi ile Portland State üniversitesi arasında nihai akademik işbirliği anlaşması imzalandı.

Bu ziyaret, iki üniversite arasında bir yıldır devam eden ikili işbirliği çalışmaları kapsamında gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Dış İlişkiler Birimi Direktörü Prof. Dr. Harun Arıkan, 2013 yılında Portland State Üniversitesi'ne gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında imzalanan memorandumla akademik işbirliğinin temellerini attı. 2013 yılından itibaren yürütülen hazırlıklar ve çalışmalar çerçevesinde, Portland State Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gerald Recktenwald daha önce Çukurova Üniversitesi'ne bir çalışma ziyareti gerçekleştirerek iki üniversitenin mühendislik fakülteleri arasındaki müfredat uyumu konusunda toplantılar yaptı ve öğrenci değişim olanakları hakkında Mühendislik Fakültesi öğrencilerini bilgilendirdi. Prof. Dr. Gerald Recktenwald bu ziyaretinde ayrıca IEEE Öğrenci Kulübü (The Institute of Electrical and Electronics Engineers) öğrencileri ile buluşarak bu işbirliğinin detaylarını sundu.

PORTLAND STATE ÜNİVERSİTESİ İLE NİHAİ ANLAŞMA İMZALANDI

Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Direktörü Agnes Hofman ve Dış İlişkiler ve Uluslararası Ortaklık Direktörü Joyce Hamilla'nın gerçekleştirdikleri bu son ziyaret sırasında da Portland State delegasyonu Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ile birlikte karşılıklı akademik işbirliği konusuna son halini vererek nihai anlaşmayı imzaladı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar'ı makamında ziyaret eden Portland State Üniversitesi delegasyonuna Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, Dış ilişkiler Direktörü Prof. Dr. Harun Arıkan ve Çukurova Üniversitesi Uluslararasılaştırma Komisyonu'nda bulunan Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu ile Yrd. Doç. Dr. Aslı Ilgıt eşlik etti.

Bu anlaşma ile iki üniversite arasında bilimsel işbirliği, akademisyen değişimi, ortak projeler yönetimi, ortak web sitesi kurulumu, ortak akademik seminerler düzenlenmesi ve ortak lisans ve lisansüstü programlarının yürütülmesi amaçlanıyor.

Yapılan açıklamada bu işbirliğinin bir parçası olarak her iki üniversitedeki özellikle Mühendislik Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi lisans öğrencilerine çift diploma imkanı sağlayacak 2+2 programı ve yine her iki üniversitede yüksek lisans imkanı sağlayan 3+1+1 seçeneklerinin hazırlandığı da bildirildi. Ziyarette ayrıca iki üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri arasındaki müfredat uyumu konusunda toplantılar yapılarak öğrenci değişim olanakları hakkında İİBF Fakültesi öğrencilerini bilgilendirmek amacıyla çalışmalar yapıldı.

YAPILAN ANLAŞMA İLE ÖĞRENCİLERE ÇİFT DİPLOMA İMKANI SAĞLANDI

İmzalanan anlaşmanın en önemli bölümü ise çift diploma imkanı. Diğer bir ifadeyle Çukurova Üniversitesi öğrencileri, Çukurova Üniversitesi'nin Mühendislik ve İktisadi İdari Bilimler Fakültelerinin bütün bölümlerinin öğrencileri iki yıl Çukurova Üniversitesi'nde eğitim görecek, ardından yine dil koşulları ve not ortalaması 2.50 olan öğrenciler Portland State Üniversitesi'nde iki yıl daha okuyarak her iki üniversitenin de diplomasına sahip olacak. Böylece Çukurova Üniversitesi öğrencileri, dünya sıralamasında ilk 300 de olan Portland State Üniversitesi'nin diplomasını iki yıl okuyarak almış olacak.

Ayrıca 3+1+1 programında ise 3 yılını Çukurova Üniversitesi'nde tamamlamış olan öğrenciler son yılını ise Portland State Üniversitesinde tamamlayarak ayrıca yüksek lisans derslerini de alarak 1 yıl daha okuma şansı bulacak ve Portland State Üniversitesi'nin yüksek lisans diploması almayı hak etmiş olacak. Aynı anlaşma doğrultusunda Portland State Üniversitesi öğrencileri de Çukurova Üniversitesi'ne bu kapsamda gelerek aynı haklara sahip olacak. Bu anlaşmadan yaralanan bütün öğrencilere yıllık 4500 dolar burs imkanı da sağlanacak.

Ayrıca öğrenciler kampus içerisinde haftada 20 saat çalışıp saat başı 12 dolara kadar ücret alabilecek. Çok başarılı olan öğrenciler de eğitim asistanlığı yaparak laboratuvar çalışmalarına katılabilecek. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Çukurova Üniversitesi Mustafa Kibar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title