Haberler

Portakal ve Limonla Süslenen İlginç Figürler Mersinlileri Bekliyor

5. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nin hazırlıkları devam ederken, festival alanında yer alacak portakal ve limonla süslenen ilginç figürler de Mersinlilerle buluşacak.

5. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali'nin hazırlıkları devam ederken, festival alanında yer alacak portakal ve limonla süslenen ilginç figürler de Mersinlilerle buluşacak.

Festival Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 15-16 Kasım 2014 tarihlerinde düzenlenecek olan Uluslararası Narenciye Festivali, bu yıl ilk kez kullanılan narenciye süslemeli mekanik figürleri, renkli görüntüleri ve etkinlikleri ile Mersin ve bölge halkına unutulmaz anlar yaşatacak. Festivalin hazırlık çalışmaları kapsamında Adnan Menderes Bulvarı sahil şeridinde 1 kilometrelik alanda yer alan Kızkalesi, Uzuncaburç, Side harabelerinin süslemeleri aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, bu yıl ziyaretçiler için yine birbirinden özel figürler hazırlandı.

Geçtiğimiz yıllarda sabit figürlerin kullanıldığı Mersin Narenciye Festivali'nde, bu yıl bir ilke de imza atılıyor. Festival alanına gelecek olan ziyaretçiler maske, keman, zürafa, fil, ayı, amfora, ahtapot, istiridye figürlerinin yanı sıra festivalin mekanik figürleri timsah ve semazenle karşılanacak. Bu yıl ilk kez hazırlanan mekanik figürlerin festival ziyaretçileri tarafından oldukça ilgi görmesi bekleniyor. Festivalde ayrıca, dans grupları, konserler, narenciye süslemeli figürler, çeşitli etkinlikler yer alacak. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uluslararası Narenciye Festivali Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title