Haberler

Portakal Çiçekleri Üreticinin Yeni Gelir Kaynağı Oldu

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde çiçeklenen portakal ağaçları üreticilere kozmetik sektöründe yeni bir gelir sağladı.

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde çiçeklenen portakal ağaçları üreticilere kozmetik sektöründe yeni bir gelir sağladı.

Türkiye'nin narenciye üretiminin yüzde 20'sini karşılayan ve ülkenin en lezzetli portakalını üreten Köyceğiz'de, yağışlar üreticinin yüzünü güldürdü. Portakal ağaçlarının çiçek açtığı ilçede narenciye ağaçları beyazlara büründü. Üreticiler, yere dökülen ve şimdiye kadar hiç değerlendirilmeyen portakal çiçeğini toplayıp satarak kozmetik sektöründen ek gelir elde etmeye başladı. Portakal çiçeğini silkme yöntemiyle toplayıp, hijyenik şartlarda temizleyerek aynı gün İzmir'deki işletmelere gönderen üreticiler, 'Organik Portakal Çiçeği' olarak sertifikalandırılan ürünün kilosunu 11 liradan satıyor.

Köyceğiz'in 'Narenciyenin başkenti' olduğunu ifade eden İlçe Tarım Müdür Vekili Hakan Abdülhamit, portakal çiçeklerinin üreticiler için yeni gelir kaynağı olduğunu söyledi. Abdülhamit, şöyle konuştu:

"Portakal çiçeklerinin mis kokusu gerçekten insanı etkisi altına alıyor. Bu kokunun aslında esans olarak yapılıp tüm Türkiye'ye ulaştırılması lazım. Böyle güzel koku bölgede yok. Köyceğiz'de üretilen lezzetli narenciye bölgede yok. Bizim ürettiğimiz lezzetli narenciye dış pazara çıkmalı. Köyceğiz'de narenciye paketleme fabrikalarında kasalanan portakallar üzerine farklı bir yerin markası yazılmamalı. Köyceğiz'den giden narenciye, yurt içine gittiği zaman 'Köyceğiz' adıyla gitmelidir. İnşallah Köyceğiz adının markalaşmasıyla bunu da başaracağız."

- Köyceğizmuğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Köyceğiz Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title