Haberler

Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi'ne 120 Sanatçı Katılacak

İşadamı ve koleksiyoner Ahmet Şahin'in, Sakarya'nın Sapanca İlçesi'ndeki Kurtköy'de göl kenarındaki 'Doğapark' adlı botanik ve hayvanat bahçesinde 7 yıl önce başlattığı Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi, yerli ve yabancı 150 sanatçının katılımıyla 7 Haziran'da başlayıp 5 Temmuz'a kadar sürecek.

İşadamı ve koleksiyoner Ahmet Şahin'in, Sakarya'nın Sapanca İlçesi'ndeki Kurtköy'de göl kenarındaki 'Doğapark' adlı botanik ve hayvanat bahçesinde 7 yıl önce başlattığı Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi, yerli ve yabancı 150 sanatçının katılımıyla 7 Haziran'da başlayıp 5 Temmuz'a kadar sürecek. 5 Açılış öncesi Ahmet Şahin 150 kadar sanatçıyı dün Doğapark'ta ağırladı.

Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'ne, Türkiye ve dünyanın dört yanından yapılan 2 bine yakın başvuru arasından seçici kurul tarafından seçilen 150 ressam, heykeltıraş ve mozaik sanatçısı katılacak. Koloninin ilki 7 yıl önce sadece 20 ressamın katılımıyla yapılmıştı. Ancak gördüğü büyük ilgi üzerine her yıl katılım katlanarak arttı. Geçen  yıl dönüşümlü olarak 120 sanatçı katıldı. Burada ayrıca özel çocuklar için de ayrıca bir koloni düzenlendi. Türkiye genelinde yetenekli çocukları ortaya çıkarmak için de resim yarışması büyük ilgi gördü. Kolonide yapılanlarla çocukların yaptıkları eserler her yıl olduğu gibi Ankara'da Portakal Çiçeği Recidance ile İstanbul'daki bazı sanat galerilerinde de sergilendi.

İçinde ceylan, pony atlar, lama, yaban koyunları, minyatür keçi gibi hayvanların yanı sıra flamingo, turna, tavus kuşları, yaban kazları gibi onlarca tür kanatlı hayvanın da barındığı 'Doğapark' adlı botanik bahçesinde sezon açılış buluşmasına da 150 kadar sanatçı ve konuk katıldı. İşadamı Ahmet Şahin, yaptığı açıklamada sanata ve sanatçıya katkı sağlamaktan mutlu olduğunu söyledi. Şahin, "Bu koloniyi 20 sanatçı ile başlatırken bu kadar büyüyeceğini ve ilgi göreceğini başlarda beklemiyorduk. Ancak ikinci yıldan itibaren Dünya'nın birçok ülkesinden inanılmaz yoğun talepler gelmeye başladı. Geçen yıl 120 sanatçı gelmişti. bu yıl 150 sanatçı gelecek" dedi.

Her yıl konoliye gelen sanatçı Bedri Baykam da 'Sezon açma buluşmasına' katıldı. Baykam, Portakal Çiçeği sezon açma buluşmasının sanatçılar ve sanat ortamının yazarları, küratörler, heykeltıraş ve ressamları bir araya getirdiğini belirterek, şöyle dedi:

"Çok güzel bir buluşma. Ben buraya geldiğimde kendimi cennete gelmiş gibi hissediyorum. Cennete henüz gitmedik ama heralde böyle bir yer olması gerek. Burayı kuran Ahmet Şahin çok büyük sanatsever ve sanat destekçisi. Dünyanın değişik yerlerinden sanatçılar da buraya geliyor. Seçimden sonra 8 Haziran'dan 5 Temmuz'a kadar Türk ve yabancı sanatçılar buraya gelip sanat üretecekler, yeni projeler üretecekler. Sanatçı diyaloğunun en güzel adımlarını atacaklar."

Ünlü sanatçılarıdan Bubi ise, "Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi' bu yıl da sanatçılara destek sunuyor. Burada 500 e yakın sanatçı ağırlanıyor. Özel çocuklara destek sağlanıyor. Devletin yapması gereken bir sürü ödevi Portakal Sanat Kolonisi üstlenmiş durumda" dedi. İnci Aksoy da, hem yurt dışından gelen, hem de buradaki sanatçıların birlikte güzel etkinliklere imza attıklarını belirterek, "Sanat adına çok önemli görev üstlenmişler. Sanatın ve tabiatın birlikteliği çok güzel" diye konuştu. - Sapancasakarya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Şahin Kurtköy Sapanca Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title