Haberler

Portakal Bahçesine Yapılmak İstenen Camiye Referandumda 'Hayır' Çıktı

Güncelleme:

Muğla'nın Fethiye ilçesi, Göcek Mahallesi'nde caminin yapılacağı yer, tartışma konusu olduğu için referanduma gidildi. 789 kişinin 'hayır' oyu vermesi üzerine portakal bahçesine cami yapılmasından vazgeçildi.

CAMİ YAPILMASI İÇİN BAŞVURUDA BULUNDULAR

Göcek Mahallesi'ndeki mevcut Çarşı Camii'nin, vasfını tam olarak karşılamadığı gerekçesi ile yenisinin yapılması kararlaştırıldı. Geçen yıllarda Göcek Belde Belediyesi tarafından hazırlanan imar planında, 'İbadet yeri' olarak ayrılan eski belediye binasının da içinde bulunduğu portakal bahçesinin bir kısmının sökülerek yeni cami yapılması için bazı vatandaşlar Fethiye Belediyesi'ne başvurdu.

REFERANDUM YAPILMASINA KARAR VERİLDİ

Göcek'te bulunan 6 sivil toplum örgütü de yeşil alanın korunması ve yeni caminin belirlenecek olan başka alana yapılması için Fethiye Belediyesi'ne çok sayıda imzanında bulunduğu bir dilekçe verdi. Belediye yetkilileri, gelen istekleri inceledikten sonra mahallede referandum yapmaya karar verdi.

789 'HAYIR' ÇIKTI

Portakal bahçesi içerisine cami yapılmasını isteyenlerin 'evet', istemeyenlerin ise 'hayır' oyu kullandığı referandum, Göcek'te bulunan eski belediye binasında yapıldı. 3 bin 200 seçmenin bulunduğu mahallede, 1001 kişi sandık başına giderek oy kullandı. Saat 08.00'da başlayan ve 17.00'ye kadar süren oy kullanma işleminin ardından sandıktan 207 'evet', 789 'hayır' oyu çıktı. 5 oy da geçersiz sayıldı.

''CAMİ YAPILMASINA KARŞI DEĞİLİZ''

Fethiye Belediyesi yetkililerinin, referandumdan çıkan 'hayır' sonucu doğrultusunda, cami projesi için yeni bir alan belirleme çalışmasına başlayacağı belirtildi. 'Hayır' oyu kullanıklarını belirten bir gurp Fethiyeli, "Cami yapılmasına karşı değiliz. Karşı olduğumuz şey, buradaki yeşil alanın yok edilmesi. Çocukluğumuzdan beri gördüğümüz bu doğal güzelliği çocuklarmız da görsün" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Belediyesi Göcek Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title