Haberler

Porsuk'tan Ölü Balık Akıyor'

Eskişehir’in Alpu ilçesinden geçen Porsuk Çayı’nda binlerce balık telef oldu.

Alpu ilçesinden geçen Porsuk Çayından dün ölü balıkları gören vatandaşları durumu kaymakam ve belediye başkanına bildirdi. Harekete geçen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri sudan numune alarak ölümlerin nedenini bulmak için çalışma başlattı. Daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden yapılan ilan sonrasında vatandaşların Porsuk Çayından balık tutmamaları, tutulan balıkların yenmemesi konusunda duyuru ilçe halkına belirli aralıklarla duyuruluyor. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Eskişehir İl Müdürlüğü tarafından alınan numune suların incelemesinin devam ettiği öğrenildi.

Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş, balıkların ölümüne neden olan sorunların bulunarak biran önce yapılması gerektiğini ifade etti. Vatandaşların balık tutmaması için anonslar yaptıklarını belirten Demirtaş, “Porsuk Çayını ıslah etme çalışması yapıyoruz. Dün vatandaşlarımız bize ve Kaymakamlığa müracaat etti. Porsukta ölü balıkların olduğunu, bu balıkları vatandaşların alarak evlerine götürdüğünü söylediler. Kaymakamlık ve belediyenin aracılığıyla dün iki kez anons geçtik. Bugünde anons geçmeye devam ediyoruz.

Çünkü Eskişehir’de nerden kaynaklandığını bilmediğimiz bir sıkıntı yüzünden su içinde yaşayan varlıkları etkiliyor. Biz Çevre ve Sağlık İl Müdürlerini aradık. Gerekli olan bilgileri verdik. Onlarda gelerek sanırım gerekli olan bilgiyi verdi. Porsuk çayından su alarak analiz edecekler. Porsuk çayına ne karıştığı tespit edilecek. Biz tespit sonrasında gerekenin yapılmasını istiyoruz. Buranın dengesi bozulduğu zaman bizimde sağlığımız bozuluyor. Bunun için doğamıza, sularımıza sahip çıkmalıyız. Su insanın ana kaynağıdır. Bu sudan içiyoruz. Bu su yer altı kuyularını besliyor” dedi.

Porsuktan ölü balık aktığını sözlerine ekleyen Demirtaş, şunları söyledi:

“Burada hergün yaklaşık 50 olta ile balık tutulurdu. Burada 4 kiloya yakın balıklar tutulurdu. Şimdi bir tane balık tutan yok. Yazık günah. Biz burada zevkimizi ve gıdamızı alıyorduk. İki gündür ölü balık akıyor. Porsuk çayında kurbağa bile yaşamıyor.” 

AYDIN SARIOĞLU 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rafet Demirtaş Eskişehir Porsuk Alpu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title