Haberler

    Porsche Marka Arabalarda Apple Yer Alacak

    Her iki şirket arasında neler oldu?

    Hasan Uğur Nayır - -

    Apple'ın arabalar için hazırladığı platformu CarPlay yavaş yavaş yayılıyor. Cupertino'lu şirket CarPlay'in sitesinde yaptığı güncellemede iş birliği yaptığı markalar arasına Porsche'u da ekledi. Böylece sessiz sedasız biçimde ünlü Alman otomobil üreticisiyle anlaştığını doğrulamış oldu. Önbellek verilerine göre bu ekleme mart ayı ortalarında yapılmış gözüküyor.


    CarPlay'in hangi Porsche modellerinde ve ne zaman kullanılacağına dair herhangi bir detay yok. Fakat Alman üreticinın navigasyon, sesle kontrol, hız limiti gibi özellikleri sunan kendine ait bir sistemi var. CarPlay belirli modellerde bu sistem yerine sunulabilir gözüküyor. Fakat başka bir üreticinin CarPlay platformuna katılması, Apple'ın bu konuya ne kadar önem verdiğini ortaya koyuyor.


    Tim Cook bahar etkinliğinde yaptığı açıklamada CarPlay'e farklı isimlerin katılacağını ve 40 yeni araba modelinin 2015'te dahil olacağını söylemişti.


    CarPlay'i destekleyen diğer şirketler arasında Audi, BMW, Chevrolet, Hyundai, Mazda, Subaru, Mercedes-Benz, Ford, Honda ve farklı markalar bulunuyor. Halen CarPlay'e karşı çıkan üreticiler de var. Birkaç gözlemci raporuna göre bu üreticiler CarPlay'in hazır olmadığı görüşünde.




    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Porsche Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title