Haberler

Bakan Eker At Yarışı İzledi

Güncelleme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Taşköprü'de düzenlenen at yarışlarına katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Pompeiopolis Tarım, Hayvancılık Fuarı ve Kültür Etkinlikleri' kapsamında düzenlenen Rahvan At Yarışları'na ilişkin, "Bakanlık olarak atçılığa önem veriyoruz ve bu tarz mahalli yarışlara her sene ayrı bütçe ödüyoruz. Atçılığı önemseme nedenlerimizse at, insana en yakın canlı" dedi.

Taşköprü Belediyesince düzenlenen Rahvan At Yarışları'nda konuşan Eker, yüzyıllar önce insanların sportif faaliyetleri izleyebildiği arkeolojik alanlar olduğunu belirterek, bu tür hazinelerin tekrar yaşatılması ve ortaya çıkarılmasının Taşköprü'nün değerlerine ilave değer katacağını söyledi.

Bu faaliyetlerin sürdürülmesi ve geleneksel ata sporu atçılığın ve önemli zirai ürünlerin de geliştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Eker, ilçenin mutfak kültürünün de son derece ileride olduğunu dile getirdi.

Eker, şöyle konuştu:

"Tüm bunların yanı sıra Taşköprü, gıda ve gıda turizmiyle, atçılık ve atçılık faaliyeti, sarımsak gibi önemli ürünün yanında, pancarın da yetiştiği bir yer. Ayrıca, tarihi güzelliklerin de ortaya çıkartılmasıyla ayrı cazibe merkezi haline gelecek. Bakanlık olarak atçılığa önem veriyoruz ve bu tarz mahalli yarışlara her sene ayrı bütçe ödüyoruz. Atçılığı önemseme nedenlerimizse at, insana en yakın canlı. Birçok vasfıyla insanın taşıdığı özelliklere sahip. Birtakım hastalıkların tedavisinde at daha fazla değeri anlaşılan varlık. Bir insanın dostu, arkadaşı. Sadece yük hayvanı değil."

Eker, konuşmasının ardından, 7 kategoride 80 atın katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödül verdi, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da konuk bakana yöreye özgü ahşap oyma tablo hediye etti.

Yarışın sonunda yapılan ağalık yarışını ise 22 bin lira teklif eden iş adamı Ahmet Ertürk aldı.

Eker ve beraberindekiler, daha sonra Taşköprü Cuma Pazarı alanındaki fuarı gezerek, vatandaşlar ve firma sahipleriyle sohbet etti.

Programa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, kamu kurumlarının amirleri ve vatandaşlar katıldı. - Kastamonu

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Mehdi Eker Kastamonu Taşköprü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title