Haberler

Pompalı Tüfekli Cinayet Sanıklarına Ceza Yağdı

İZMİR'in Kemalpaşa ilçesinde 2 yıl önce, pompalı tüfekle 49 yaşındaki Cevdet Demir'i öldürmekle suçlanan 7'si tutuklu 12 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

İZMİR'in Kemalpaşa ilçesinde 2 yıl önce, pompalı tüfekle 49 yaşındaki Cevdet Demir'i öldürmekle suçlanan 7'si tutuklu 12 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Sanıklardan 4'ü ağırlaştırılmış müebbet hapis, 2'si 18'er yıl 2'si de 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı, 4'ü ise beraat etti. Ceza verilen sanıklardan Adem Y., mahkeme heyetine ağır hakaretlerde bulundu.

Olay, 23 Aralık 2014 tarihinde Soğukpınar Mahallesi 272 Sokak'ta meydana geldi. Üç hafta önce Muş'tan Kemalpaşa'ya taşındığı öğrenilen Cevdet Demir, 09 JJ 912 plakalı otomobilini evinin önüne park ettiği sırada, plakası öğrenilemeyen bir araçtan inen kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından, pompalı tüfekli saldırıya uğradı. Saldırganlar hızla uzaklaşırken, Cevdet Demir olay yerinde öldü.

Soruşturma başlatan polis ekipleri, saldırganların kullandığı aracın plakasından yola çıkarak Ahmet Y., Savaş Y., Nedim Y., Sait D., Vedat Y., Erol D., Ömer Y., Reis Y., Nuri Y., Mirza Y., Cemil Y. ve Adem Y.'yi gözaltına aldı. Adem Y.'nin ilk ifadesinde, imam nikahlı eski eşinin Cevdet Demir ile birlikte yaşamaya başladığını, Demir'in kendisini tehdit etmesi üzerine cinayeti işlediğini söylediği belirtildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklanırken 5'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 7'inci duruşmasına tutuklu sanıklar Ahmet Y., Adem Y., Vedat Y., Nedim Y., Ömer Y., Savaş Y. ve Sait D., ile tutuksuz sanıklar ve tarafların avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı Nesli Sumru Tunç Emeklioğlu, mütalaasında, tutuklu sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, diğer 5 sanığın ise beraatine karar verilmesini istedi.

Sanık avukatlarından Barış Akyol bir tanığın çelişkili olduğunu öne sürdüğü ifadeleri dışında delil bulunmadığını öne sürerek, "Müvekkilerim Savaş Y. ve Nedim Y.'nin olay saatlerinde olay mahallinde bulunmadıkları anlaşılmıştır. Savaş'ın üzerinde bulunan barut atığı babası Ahmet ile kucaklaşması sırasında ona geçmiştir. Bütün bunlar dışında sanık Ahmet suçunu ikrar etmiş, olayı nasıl gerçekleştirdiğini beyan etmiştir. Sanık Ahmet dışındaki diğer müdafisi bulunduğum sanıkların içinde bulunduğu iddia olunan araç mobese kayıtlarında bulunamamıştır. Ahmet dışındaki diğer müvekkillerimin beraatine karar verilmesini, sanık Ahmet'e haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep ediyorum" dedi. Diğer sanıkların avukatları da tahliye ve beraat taleplerinde bulundu.

Son sözleri sorulan sanıklardan Nedim Y. ve Savaş Y., "Adayetinize sığınıyoruz" derken, Sait D. ise "Bunlar şerefleri namusları üzerine yemin etsinler, ben suçsuz yere yatıyorum" diye konuştu. Diğer sanıklar ise "Bir diyeceğimiz yoktur" dedi.

Kısa bir aranın ardından Kemal Göker başkanlığındaki mahkeme heyeti; sanıklardan Ahmet Y., Savaş Y., Nedim Y. ve Vedat Y'yi 'ağırlaştırılmış müebbet', Erol D. ve Adem Y.'yi, 18'er yıl, Sait D. ve Ömer Y.'yi 15'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklar Reis Y., Nuri Y., Mirze Y. ve Cemil Y.'nin beraatine karar verdi. Tutuksuz yargılanırken 18 yıl hapse mahkum edilen Erol D. hakkında tutuklama amaçlı yakalama kararildi.

HAKARET ETTİ

Karar açıklandıktan sonra, ceza alan sanıklardan Adem Y. ayağa kalkıp mahkeme heyetine yönelik olak, "Adaletiniz yok. Sanki Atatürk'ü mü öldürdük, bu kadar ceza verdiniz" dedikten sora küfretti, kürsüye doğru koştu. Jandarmalar, sanık Adem Y.'yi kollarından tutup salondan güçlükle dışarı çıkardı. Mahkeme heyeti, sanık hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Soğukpınar Kemalpaşa İzmir Muş 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title