Haberler

Pompalı Tüfekle Köpeği Vuran Kişi Aranıyor

Edirne'de bir inşaatın bahçesindeki bekçi köpeğini pompalı tüfekle vurarak öldüren kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Edirne'de bir inşaatın bahçesindeki bekçi köpeğini pompalı tüfekle vurarak öldüren kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüye göre, Kıyık Caddesi'ndeki bir inşaatın önüne motosikletle gelen iki kişiden biri çuvalda getirdiği pompalı tüfeği çıkardı. Daha sonra bahçedeki köpeği, kapı tarafına çağıran şahıs, tüfekle bir kaç el ateş ederek köpeği öldürdü.

İsminin açıklanmasını istemeyen inşaat sahibi, motosikletle olay yerinden kaçan kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu, köpeği öldüren kişinin polis tarafından arandığını kaydetti.

Hayvan Hakları Federasyonu Hukuk Danışmanı Avukat Ahmet Kemal Şenpolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, suç duyurusu ardından köpeği vuran kişinin yakalanması sonrası zanlıya "Mala zarar verme suçundan" ceza verileceğini bildirdi.

Şenpolat, ayrıca zanlının 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre de sembolik bir ceza alacağını ifade ederek, "Köpek sahipli olduğu için hayvan bir 'mal' olarak değer görecek ve 151. madde işletilecek. Aynı adam bir sokak hayvanına bunu yapsaydı o hayvan bir 'mal' değerinde olmayacaktı" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title