Haberler

Pomem Öğrencilerine Diş Sağlığı Eğitimi

Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencilerine "Bende fırçalıyorum" kampanyası kapsamında, diş sağlığı eğitimi verildi.

Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencilerine "Bende fırçalıyorum" kampanyası kapsamında, diş sağlığı eğitimi verildi.

POMEM konferans salonunda Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Babür Cevheroğlu tarafından öğrencilere, ağız ve diş sağlığının önemi hakkında eğitim verildi.

Ramazan ayında ağız bakımına her zamankinden daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Babür, "Ağız sağlıktan başlar cümlesini her zaman dile getirmemize rağman, ülkemizde en çok ihmal ettiğimiz yine ağız ve dişlerimiz oluyor. Bir çiviyi çakabilmek için de defalarca vurmak gerekiyor. Biz de eğitimlerimizi hız kesmeden vermeye devam ediyoruz.

Diş çürükleri, diş eti iltihapları, ağız kokusunun önemli nedenlerindendir. Ağız içi herhangi bir enfeksiyon bakteri üremesini artıracağı için daima ağız kokusuna neden olur." dedi.

Ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesiyle 17 saat aç kalınacağını belirten Babür, şu bilgileri verdi:

"İftar saati yaklaştığı zaman açlığın verdiği stresle yemeklere aşırı bir yüklenme olacak. Bu yemekler asitli ve ağır yemekler olmaması dikkat etmemiz gerekir. Yaz döneminde olunduğu için iftar yemeklerinin biraz daha hafif geçirilmesi hem vücut sağlığı hem de diş sağlığı açısından son derece önemlidir. Genellikle sahurdan sonra hemen yatıldığı için ağız içinde temizlenmeyen plaklar sebebiyle daha çok bakteri üreyebilir. Bu dönemde dikkat edilmezse, diş çürükleri de ağız kokusu ile birlikte artabilir. Yemeklerden sonraki 20-30 dakika oldukça önemlidir.

Bu süre içerisinde bakteriler dişlerde çürüme yapmaya başladığından, sahurda ve iftarda yemekten sonra mutlaka dişler fırçalanmalıdır. Oruçlu olduğumuz gün içinde yeme içme fonksiyonlarımız azaldığından, tükürük bezlerinin ürettiği salgı ve tükürüğün yıkama kapasitesi azalır.Bu da bakterilerin üremesi ve diş çürüğünün oluşması için uygun ortam hazırlar."

Eğitimin ardından POMEM öğrencilerine diş fırçası ve macun dağıtıldı.

Kaynak: AA / Sağlık

Yozgat Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title