Haberler

POMEM başvuruları ve adaylardan istenen şartlar

Güncelleme:

POMEM başvuruları ve adaylardan istenen şartlar. POMEM başvuruları değerlendirirken hangi şartlara bakıyor. POMEM'e başvurular öncesi istenen şartlar ve adayların müracaat öncesi bilmesi gereken bazı önemli hususlar var.

POMEM başvuruları ve adaylardan istenen şartlar. POMEM başvuruları değerlendirirken hangi şartlara bakıyor. POMEM'e başvurular öncesi istenen şartlar ve adayların müracaat öncesi bilmesi gereken bazı önemli hususlar var.

Polis adaylarının yetiştirilmesi için mevcut olan POMEM, yeni polis olmak isteyen adaylar için kayıt müracaat tarihlerini ve müracaat şartlarını açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Polis Meslek Eğitim Merkezleri için yeni öğrenci alım ve kayıt müracaat tarihleri ile POMEM'e kimler başvurabilir belli olmuş oldu. POMEM kayıt tarihleri ve müracaat şartları EGM'den yapılan açıklama içerisinde yer alıyor.

6 bin polis memuru adayı alınacak

Emniyet Genel Müdürlüğünde (EGM) istihdam edilmek üzere Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) eğitim için 4 bin 900'ü erkek, bin 100'ü kadın 6 bin polis memuru adayı alınacak.

Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, polis memuru olmak isteyen adaylar, 10-20 Kasım'da Polis Akademisi Başkanlığının "www.pa.edu.tr" adresinden online müracaat yapabilecek.

Başvuruda bulunacak adayların, 31 Aralık 2015 itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmaları, 2014 ve 2015'te gerçekleştirilen KPSS Lisans P3 taban puanlarının en az 65 olması, güvenlik teşkilatı personeli şehit veya görev malulü eş veya çocuklarının da en az 52 taban puana sahip olması gerekiyor.

Öğrencilerin aş, barınma ve sıhhat giderleri, eğitim süresince Emniyet Genel Müdürlüğünce karşılanacak, eğitimde başarılı adaylar polis memuru olarak göreve başlayacak. Sınava giriş koşulları, imtihan takvimi ve başka hususlar, "www.pa.edu.tr" internet adresinden duyuru edilecek.

ÖZEL HAREKAT SINAVI SONUÇLARI AÇIKLANDI

Öte yandan, Polis Akademisi Başkanlığınca, üniversite mezunu adaylar arasından 5 bin hususi harekat branşlı polis memuru adayı alımı için yapılan sınavın sonuçları açıklandı. Sınavlarda başarı sıralaması, adayların aldığı en yüksek puandan aşağı doğru yapıldı. POMEM'de eğitime alınacak adayların sayısına göre, soylu ve ilgili mevzuat uyarınca kadronun yüzde 30'u kadar yedek adaylar belirlendi. Adaylar, imtihan sonuçlarını Emniyet Genel Müdürlüğünün "http://www.egm.gov.tr" ve Polis Akademisi Başkanlığının "http://www.pa.edu.tr"? internet sitelerinden, TC kimlik numaraları ve doğum tarihlerini girerek öğrenebilecek.

Asil adaylar, en geç 6 Aralık 18.00'e kadar planlandıkları POMEM'de hazır bulunacak.

Asil listede yer alan adaylardan POMEM'e geçici kayıt sırasında noksan vesika getiren, intibak eğitimi için bildirilen günün mesai bitimine kadar başvuruda bulunmayan, intibak eğitimi sırasında kendi isteğiyle eğitim merkezinden ayrılan veya ilgili mevzuat gereği POMEM öğrencisi olamayacakları sıhhat kurulu raporuyla tespit edilenler yerine, puan sırasına göre yedek adaylar çağrılacak.

Açıklamada, sınava 17 bin 756 kişinin girdiği kaydedildi.

POMEM kayıt tarihleri ve müracaat şartları duyurusu

Polis Meslek Eğitim Merkezleri Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı mesleki esas eğitimin verildiği; bedava, yatılı ve üniformalı eğitim kurumlarıdır.

2015 yılında başlatılacak olan 15 üncü devre Polis Meslek Eğitimlerine; 2014 ve 2015 seneleri Kamu Personel Seçme Sınavının birinden (KPSS - P3) puan türünden (60,000) ve üzerinde puan alan ve en az dört yıllık yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen vatan dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabileceklerdir.

14 üncü devre Polis Meslek Eğitimlerine (6.260) Erkek, (240) Bayan yekün (6.500) namzet asıl olarak alınacak, bu miktarların %30'u olan (1.878) Erkek, (72) Bayan yekün (1.950) namzet yedek olarak belirlenecektir.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Emniyet Genel Müdürlüğü KPSS Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title