Haberler

POMEM Başvuruları, POMEM Başvurusu ücreti ve tüm detayları

Güncelleme:

POMEM Başvuruları, POMEM Başvurusu ücreti ve tüm detayları bu adreste. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) polis meslek eğitim merkezlerine 10 bin polis memuru adayı alacak. POMEM başvuruları 19 Ağustos'ta sona erdi. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) polis meslek eğitim merkezlerine 10 bin polis memuru adayı alacak. POMEM başvuruları 19 Ağustos'ta sona erdi. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Emniyet Genel Müdürlüğünce Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 18'inci dönem polis meslek eğitimi için bini kadın olmak üzere toplam 10.000 polis memuru adayı alımı yapılacak.

Ön başvurular 08-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığına ait www.pa.edu.tr adresinden online olarak gerçekleştirildi.

Polis olmak isteyen adaylar heyecanla başvuru sonucunu açıklanmasını bekliyor. Başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. Sonuçlar Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

Ön başvurularını geçen adaylar sonra Şahsen Başvuru-Evrak Teslimi ile Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavları 03-13 Ekim 2016 tarihleri arasında (09 Ekim 2016 günü hariç) yapılacaktır.

2016 yılı 18.Dönem POMEM Giriş Sınavına başvuruda bulunan adaylardan;

Başvuru ücretini yatırdığı halde internet üzerinden ön başvuru yapmayan ya da yapamayan,

Ön başvurusunu yaptığı halde şahsen başvurusunu yapmayan ya da başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan,

Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarısız olan,

Ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ücret yatıran,

Sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların sınav başvuru ücretleri hiçbir şekilde geri ödenmeyecektir.

Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını www.pa.edu.tr internet adresinden öğreneceklerdir.

Ayrıca adaylara posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir.

Adayların sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir.

POMEM BAŞVURU ÜCRETİ VE HESAP BİLGİLERİ

Başvuru Ücreti: 75 TL
Yatırılacağı banka: Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA
Hesap Adı: 18. Dönem POMEM Giriş Sınavı

ALICI : Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü
Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA "18. Dönem POMEM Giriş Sınavı" isimli hesabına yatırılacaktır. Yalnızca Halkbank Şubelerinden ve Halkbank ATM'lerinden başvuru ücreti yatırılabilecektir.

(HALKBANKIN İNTERNET BANKACILIĞINDAN VE DİĞER BANKALARIN İNTERNET BANKACILIĞI VE ATM'LERİNDEN BAŞVURU ÜCRETİ YATIRMA İŞLEMİ YAPILMAYACAKTIR.)

POLİS OLMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

Lisans mezunu olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

31 Aralık 2016 tarihi itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak,

2015 veya 2016 yıllarında yapılan KPSS lisans P3 Puan türünden en az (60,00) taban puanı almış olmak.

Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından KPSS lisans P3 puanı en az (48,00) taban puan almış olmak.

SINAV HAKKINDA

Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM)'lerinde eğitim-öğretim, parasız yatılı ve üniformalı olup, öğrencilerin iaşe (beslenme), ibate (barınma) ve sağlık giderleri ile diğer istihkakları devletçe karşılanır.

Polis Eğitim Merkezlerinde eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az altı aydır.

POMEM'deki eğitim-öğretimi başarı ile tamamlayan öğrencilere Mesleki Eğitim Sertifikası verilir.

POMEM öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda yapılacak eğitim sonu sınavında başarılı olmaları şarttır.

Öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak.

Eğitim sonunda başarılı olanlar polis memuru olarak göreve başlayacak.
Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar www.pa.edu.tr resmi internet sitesinden ilan edilecek.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Emniyet Genel Müdürlüğü Halkbank KPSS Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title