Haberler

Polonyalı Heyet Kilis'te

Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Piotr Stachanczyk ve beraberindeki heyet, Suriyeli misafirlerin barındığı Öncüpınar konteyner kentini ziyaret etti.

Stachanczyk ve beraberindeki Polonya Sınır Muhafaza Ulusal Sınır Muhafaza Karargahları Başkomutanı Tuğgeneral Dominik Hajduk, Uluslararası İş birliği ve Avrupa Fonları Dairesi Direktör Yardımcısı Anna Tulej ve Polonya Büyükelçiliği Müsteşarı Andrzej Mojkowski Kilis Valisi Süleyman Tapsız ile makamında bir süre görüştü.

Tapsız'dan kentteki Suriyelilerle ilgili bilgi alan heyet, daha sonra konteyner kente geçti.

Suriyeli çocukların eğitim gördüğü anaokulu ziyaret eden Stachanczyk, öğrencilerin söylediği Türkçe ve Arapça şarkıları dinledi. Kamptaki sosyal tesisleri de gezen Stachanczyk, Suriyeli aileleri ziyaret etti.

Stachanczyk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye-Suriye sınırını görmek için geldiklerini belirtti.

Öncelikle şu anda Türkye'de kalan Suriyeli mültecilerin durumunu görmenin kendisi için çok büyük bir şans olduğunu ifade eden Stachanczyk, "Vali Tapsız'un sunumu ve kampta gördüğümüz kadarıyla Türk makamlarının, çok güzel verimli bir iş yerine getirerek bu zor durumda kalan insanlara güzel bir şekilde yardım ettiklerini gördük. Bu duruma müdahale etmek için ne kadar özverili çalıştığınızı ve ne kadar maddi ve manevi katkıda bulunduğunuzu şu anda görme fırsatımız oldu" diye konuştu.

Türk hükumetinin büyük bir özveriyle Suriyelilere destek verdiklerini bildiklerini dile getiren Stachanczyk, Kilis'e geldiklerinde Valiliğin ne kadar büyük bir rol oynadığını gördüklerini söyledi.

Stachanczyk, "Umarım uluslararası kuruluşlar Türkiye'yi hem maddi hem manevi destekte bulunacaklar. Bu çok önemli bir konu. Suriye tarafındaki durumu yakın bir sürede iyileşeceğini göremiyorum. Buradaki gördüklerimden ve Vali Tapsız'ı çabalarından dolayı kutluyorum. Takdirle karşılıyorum. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Vali Tapsız ise bugün Stachanczyk ve beraberindeki heyetin Öncüpınar konteyner kentinde incelemeler yapmak üzere Kilis'e geldiğini ifade etti.

Heyetin, İçişleri Bakanlığı'nın misafiri olarak Kilis'te bulunduğunu dile getiren Tapsız, şunları kaydetti:

"Biz Valilikte hem şehir merkezinde hem de kampta yaşayan Suriyeli misafirlerimizle ilgili bilgiler sunduk. Daha sonra da kampı yerinde görmek üzere Öncüpınar konteyner kentine geldik. Kampta her zaman özellikle okullarımız, sağlık merkezlerimiz, sosyal tesislerimiz ve diğer sunulan hizmetleri yerinde görme şansını elde etmiş oldular. Ben kendilerine ziyaretinden dolayı teşekkür ederim." - Kilis

Kaynak: AA / Güncel

Dominik Cumhuriyeti Süleyman Tapsız Polonya Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title