Haberler

Polonya Kujawsko-Pomorksie Bölgesi Meclis Başkanı Bober'den Vali Ataklı'ya Ziyaret

AKSARAY (AA) Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Karşılıklı Çalışma Projesi kapsamında Polonya’nın Kujawsko Pomorksie Bölgesi Meclis Başkanı Ryszard Bober ve beraberindeki heyet Vali Şeref Ataklı'yı ziyaret etti.

AKSARAY (AA)- Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Karşılıklı Çalışma Projesi kapsamında Polonya'nın Kujawsko-Pomorksie Bölgesi Meclis Başkanı Ryszard Bober ve beraberindeki heyet Vali Şeref Ataklı'yı ziyaret etti.

Ataklı, makamında gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Heyetin Aksaray'da inceleme gezileri yapacağını aktaran Vali Ataklı, şunları kaydetti:

"Daha önce Aksaray'dan bir heyet iş birliği projesi kapsamında Polonya'nın Kujawsko-Pomorksie bölgesinde incelemelerde bulunmuştu. Bugünde proje kapsamında bölgeden bir heyet Aksaray'a geldi. Polonya ile karşılıklı işbirliğini geliştirmek adına bu projeyi çok önemsiyoruz. Aksaray'dan giden heyetin tarım, sanayi, kalkınma ajansları, altyapı ve üst yapılarla ilgili inceleme gezileri yaptı. Yabancı ülke ve bölgelerde olumlu sonuçları ortaya koyan sürdürülebilir faydalı olan uygulamaların ülkemizde ve ilimizde de yapılmasına imkan sağlanması açısından bu tür çalışmalar önem arz ediyor."

Kujawsko-Pomorksie Bölgesi Meclis Başkanı Boger ise kendi bölgelerinde tarımsal alanlarda Avrupa Birliği (AB) entegrasyonu sürecinde önemli çalışmalar geçekleştirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bölgemizde yaptığımız çalışmalar sonunda çiftçilerimiz kaliteli tarım ürünleri üretmeyi hedeflerken bu ürünlerin pazarlanması noktasında pazar mücadelesini de öğrenmiş oldu. Çiftçi örgütlenmeleri ile birlik oluşturdular. Sebze ve gıdada önemli tecrübeler kazandılar. AB sürecinde yaptığımız hatalarımız da oldu. Bu noktada tecrübelerimizi sizlerle paylaşmak isteriz"

Ziyarete, Kujawsko-Pomorksie Bölgesi Meclis üyeleri Miroslawa Konicka, Elzbieta Piniewska, WieslawZurawski, Katarzyana Rzemykowska katıldı. - Aksaray

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Şeref Ataklı Aksaray Polonya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title