Haberler

Polonya'dan Japonya'ya Pedal Çeviren Sporcular

Polonya'dan Japonya'ya pedal çeviren sporcular Japonya'da gerçekleştirilecek 2023 İzcilik Festivali'nin tanıtım etkinlikleri kapsamında Polonya'dan Japonya'ya pedal çeviren bisikletçiler, Şırnak'ın Silopi ilçesine geldi.

Polonya'dan Japonya'ya pedal çeviren sporcular Japonya'da gerçekleştirilecek 2023 İzcilik Festivali'nin tanıtım etkinlikleri kapsamında Polonya'dan Japonya'ya pedal çeviren bisikletçiler, Şırnak'ın Silopi ilçesine geldi.Polonya'dan yola çıkarak birçok ülkeyi ziyaret ettikten sonra Türkiye'ye gelen bisikletçiler, Irak'a gitmek için Silopi'de mola verdi. Polonyalı bisikletçi Ula Zıober, yaptığı açıklamada, 2023 İzcilik Festivali'nin tanıtım etkinlikleri kapsamında 70 kişilik grubun, 12 bin kilometreden oluşan ve 9 etaba ayrılan dünyanın en uzun parkurunu tamamlamak için yoğun bir tempo sergilediğini söyledi.Irak üzerinden İran'a geçip oradan Japonya'ya doğru gideceklerini dile getiren Zıober, "Türkiye çok güzel bir ülke. Türkiye'de bulunduğumuz süre içerisinde çok iyi ağırlandık" dedi.Bisikletçiler daha sonra Irak'a geçmek üzere Habur Sınır Kapısı'na hareket etti. -

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Japonya Polonya Türkiye Silopi Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title