Haberler

Polonya'daki İki Üniversite Beü'yü Ziyaret Etti

Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında eğitim almak üzere, Polonya’nın en iyi iki teknik üniversitesinden biri olan Wroclaw University of Science and Technology’den iki akademisyen Bülent Ecevit Üniversitesini (BEÜ) ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında eğitim almak üzere, Polonya'nın en iyi iki teknik üniversitesinden biri olan Wroclaw University of Science and Technology'den iki akademisyen Bülent Ecevit Üniversitesini (BEÜ) ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Geoengineering, Mining and Geology Fakültesi personelinden Yrd. Doç. Dr. Jan Blachowski ve Yrd. Doç. Dr. Piotr Grzempowski, çalışma ziyaretleri kapsamında Mühendislik Fakültesi akademik personeli ile bir araya geldi. Sırasıyla; üniversitelerini, fakültelerini ve bölümlerini tanıtan ziyaretçiler daha sonra, akademik çalışma alanlarıyla ilgili sunum yaptılar. Gerçekleştirilen sunumların ardından muhtemel ortak proje olanakları ve makale çalışmaları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Oldukça verimli geçen ve ortak bilimsel çalışmalar yapılmasının kararlaştırıldığı toplantının ardından ziyaretçiler, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu, Erasmus+ Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Ulubeyli ve Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazimierz Becek ile birlikte BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'i makamında ziyaret ettiler.

Rektör Özer, Polonyalı öğretim elamanlarının eğitim alma ve mevcut işbirliğini geliştirme amacıyla gerçekleştirdikleri ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Üniversite olarak uluslararasılaşmaya çok büyük önem atfetmekte ve daha da ileriye taşınması için çalışmalarımızı hiç durmadan sürdürmekteyiz. Bu kapsamda, Polonyalı genç bilim insanlarının Üniversitemizin eğitim potansiyelinden yararlanması ve şehrimize gelerek bizlerle ortak çalışmalar yapmak istemelerinden büyük memnuniyet ve gurur duymaktayız. Bilindiği gibi, Üniversitemiz dünyanın pek çok ülkesinden uluslararası öğrenci ve öğretim üyeleri için bir cazibe ve ilgi odağı haline geldi. 62 ülkeden 522 uluslararası öğrenci ve 13 ülkeden 30 uluslararası akademik personel ile eğitim öğretim hayatımıza devam etmekteyiz. Bu sayılar gün geçtikçe artış göstermektedir ve gösterecektir. Yabancı akademisyenlerle ortak çalışmalarda bulunulması, şüphesiz Üniversitemizin sahip olduğu eğitim ve araştırma potansiyelini ortaya çıkartmakta ve kalitesini artırmasına olumlu yansımalarda bulunmaktadır' şeklinde konuştu.

Görüşme, Rektör Özer'in, Polonyalı bilim adamlarına Üniversitemizin hediyelerini takdim etmesiyle son buldu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Özer Wroclaw Polonya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title