Haberler

Polonya'da Başbakan Davutoğlu'na Marş Sürprizi

Güncelleme:

Polonya'daki temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, konaklayacağı otelde Polonyalı sanatçılar sürpriz yaparak İstiklal ve Mehter marşlarını okudu.

Polonya'daki temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, konaklayacağı otelde Polonyalı sanatçılar sürpriz yaptı. Sanatçılar, Davutoğlu tam içeri girdiğinde İstiklal Marşı'nı ardından Mehter Marşı'nı okudu.

POLONYALI SANATÇI TÜRKÇE KONUŞMA YAPTI

Davutoğlu'nun kaldığı otele gelişinde bir grup Polonyalı sanatçı, lobide İstiklal Marşı'nı okudu. Marşın ardından bir kadın sanatçı Osmanlı İmparatorluğu Dönemi'nde yapılan yardımlardan dolayı Türkçe teşekkür etti. Başka bir Polonyalı sanatçı ise yine Türkçe yaptığı konuşmada, "Atatürk, Cumhuriyeti kurdu, sevindik mutlu olduk. Yarınlara koşmak için tarihte beraber olduk. Selam söyleyin bizden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, bekliyoruz biz onu tekrar Lehistan'a. Başbakan Ahmet Davutoğlu, biliniz ki Lehistan var yanınızda, sizlerle devam edelim bu dostluk yolunda. Hoşgeldiniz tekrar 600. yılında Lehistan'a" ifadelerini kullandı.

MEHTER MARŞI'NI OKUDULAR

Sanatçılar, daha sonra Mehter Marşı'nı seslendirdi. Marşa eşlik eden Başbakan Davutoğlu, daha sonra sanatçıları alkışladı.

Sanatçıların kendisine çok güzel bir hediye verdiğini dile getiren Davutoğlu, şunları söyledi: "Nasıl Lehistan işgal edildiğinde tanımamışsak, bundan sonra da Polonya'nın iyi ve kötü gelecekte karşılaşabileceği olaylarda hep Polonya'nın yanında olacağız. Ayrıca söylediğiniz Mehter Marşı da tabii tarihi bir dostluğu ifade ediyor. Allah bir daha Polonya'ya işgal göstermesin ama böyle bir ihtimal belirdiği anda bilin ki Türkiye de her zaman Lehistan'ın yanındadır. 600. yılında en güzel hediyeyi verdiniz. Söylediğiniz marşlar da şiirler de dilinizden değil gönlünüzden geldi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Polonya Dünya Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

cenk:

akp li vekillerden istiklal marşini bilen varmidir sorusu aklima geldi

2
5
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

HEY HDP LİLER PKK LILAR GÖRÜN BAKIN MEDENİYETE İNSANLIĞA YAŞANTINIZI SORGULAYIN. HAİNLİKTEN BAŞKA BİR ŞEY BİLİYORSANIZ.

6
0
yanıtYanıtla
komandoMobil-ANDROID:

hadi ulan ordan seni kim sectide basbakanlik havasina girdin tipe bak heleBU GAZETECILER OLAMASA ISE NAMUSLU OLANLAR HEPSI DEGIL TABIKI KIM BILIR NE OLURDU

0
5
yanıtYanıtla
MehmetmobilWeb@haberler.com:

Ha ha Ne kadar komik. Yav gidin isinize gücünüze gittikce aptalasiyorsunuz. Yakin keleniz incacak millet, size soyluyorum.

0
5
yanıtYanıtla
Ahmet DirioğluMobil-IOS:

Gerçekten gurur duydum. Dışarıdaki milletler ve o milletleri oluşturan insanlar bizi hala Ecdadımız gibi görüyorlar. Ama Heyhat. O mübarek insanların gölgesine dahi yaklaşamayız biz. Bir tarafta vatanını terkederken dahi beytülmale yani hazineye ait beş kuruşa dahi tenezzül etmeyen dönüp bakmayan bir ecdat. Diğer tarafta tüyü bitmemiş yetimin Hakkı olan millet Malını çoluğuna çocuğuna peşkeş çeken sözüm ona Müslüman geçinen bugünkü idarecilerimiz. Nerden nereye!

0
3
yanıtYanıtla
A B:

Helal olsun Polanyalilara

3
0
yanıtYanıtla
Turcan MutluMobil-IOS:

Harika bazi hainler gaz veriyorlar diyebilirler....

2
0
yanıtYanıtla
zorbey:

soldan ikinci Davutoğlu nu fena kesiyor hee :D

0
1
yanıtYanıtla
Türkoglu:

Bravo Polonyaya, kürtlerden bunu hic göremeyiz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title