Haberler

Polisten Kutlama Uyarısı

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, düğün, nişan, asker eğlencesi, konser ve festival gibi kutlamalarında uyulması gereken kurallarla ilgili uyarılarda bulundu.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, düğün, nişan, asker eğlencesi, konser ve festival gibi kutlamalarında uyulması gereken kurallarla ilgili uyarılarda bulundu.

Yapılan açıklamada, yaz mevsiminin gelmesi ile sokaklarda ve düğün salonlarında yapılan, nişan ve düğün merasimlerinde izinsiz olarak havai fişek, batarya, maytap, torpil atıldığı belirtildi. Bu maddelerin izinsiz, zamansız veya uygunsuz yerlerde ve usulüne aykırı kullanılması, güvenlik önlemlerinin alınmaması gibi nedenlerle halkda korku, heyecan ve paniğe yol açtığı belirtilen açıklamada "Can ve mal güvenliğinin tehlikeye girdiği, yaralanma olaylarının meydana geldiği, ayrıca nişan, düğün, asker eğlencesi, konser, festival gibi etkinliklerin saat: 23: 00'dan sonra da devam ettiği, bu durumdan vatandaşlarımızın rahatsız olduğu, basında çıkan haberler ile müdürlüğümüze intikal eden yazılı ve sözlü şikayetlerden anlaşılmıştır. Patlayıcıların, A Sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi olmadan ve kaymakamlık makamından onay alınmadan atılması yasaktır. Bu nedenle belirtilen yasaklara ve düzenlemelere uymayanlar hakkında, 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32. ve 36. hükümleri gereğince işlem yapılacak ve 182 TL para cezası ile cezalandırılacaktır. Kamu düzeninin sağlanması amacıyla vatandaşlarımızın kanunlara uygun hareket etmesi duyurulur" diye belirtildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title