Haberler

Polisten Derbi Sonrası Maganda Uyarısı

Adana polisi, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrası havaya ateş açılmaması için ev ev gezerek broşür dağıttı, "Sevincimiz gözyaşımız olmasın" sloganıyla uyardı.
Adana Emniyet Müdürlüğü bugün akşam İstanbul Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadında...

Adana polisi, Fenerbahçe- Galatasaray derbisi sonrası havaya ateş açılmaması için ev ev gezerek broşür dağıttı, "Sevincimiz gözyaşımız olmasın" sloganıyla uyardı.

Adana Emniyet Müdürlüğü bugün akşam İstanbul Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadında oynanacak olan Fenerbahçe-Galatarasay derbisi öncesi alarma geçti. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, derbinin kana bulanmaması için ev ve işyerlerini gezerek vatandaşlara broşür dağıtıp uyardı. Toplum Destekli Polislik ekipleri ve motorize yunus ekipleri derbiden sonra sevinen tarafın silahını alıp balkondan ateş etmemesi için zilleri çalıp broşürlerle uyardı. Polisler "sevinciniz gözyaşınız olmasın" sloganıyla vatandaşları uyarırken sporun kardeşlik ve barışı içerdiğini söyledi. Yaklaşık 10 kadar polis, bu hafta boyunca Adana'da yaklaşık 10 bin ev ve işyerini gezerek vatandaşları maganda olmamaları konusunda uyardı.

Polisin zilini çaldığı bazı evlerdeki vatandaşlar ise derbi maçının havasın sabahtan itibaren girdiği görüldü. Kapıyı açan Zeki Tapanyiğit isimli bir vatandaşın kendini ve kızının Galatasaray forması giydiği görüldü. Tapanyiğit, futbolun kardeşlik ve sevgi olduğunu bu nedenle polisin uyarısının çok önemli olduğunu kesinlikle maçtan sonra silah sıkılmaması gerektiğini söyledi. Zili çalınan bir başka vatandaş Tolga Toker de Galatasaray formasıyla kapıyı açarak polisin yapmış olduğu uyarıyı dinledikten sonra, "Kesinlikle maçtan sonra silah sıkılmasına karşıyım. Çünkü birileri sevinirken başka insanlar ya hayatını kaybediyor ya da sakat kalıyor. Buna kimsenin hakkı yok" diye konuştu.

Polis evleri gezdikten sonra Mehmet Ali Altun isimli bir kişinin işyerine geçerek burada çalışanları da uyardı. Altun, polisin uyarısının çok önemli olduğunu derbi öncesi çıkabilecek talihsiz olaylara karşı uyardığını belirterek, "Silah sıkıldığında çocuklar maça gitmiyor. Aslında futbol barıştır ancak futbol şiddete dönüştürüldü bu konuda hepimize görev düşüyor" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adana Emniyet Müdürlüğü Galatasaray Fenerbahçe İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title