Haberler

Gaziantep Polisi Göçmen Çocuklara Yardım Elini Uzattı

Güncelleme:

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen bir proje ile kente göç etmek zorunda kalan, uyum ve disiplin sorunu yaşayan öğrencilere sosyalleşme desteği sağlandı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından yürütülmekte olan "Birlikte Başaracağız ve ÇOGEP Projesi" kapsamında; Gaziantep'e göç etmek zorunda kalan, okula uyum ve disiplin sorunu yaşayan 350 öğrenci ile sürekli iletişim halinde bulunarak, onlara eğitim ve öğretimle alakalı destek vermeye devam ediyor.

Öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında, Çanakkale ve İstanbul gezileri, izci kampı programları, aileleriyle katıldıkları piknik programları ve il içi kültürel geziler düzenleniyor.

Projeye dahil edilen 350 öğrenci içerisinden gönüllülük esasına göre belirlenen 50 öğrenciye Hüsnü Hat ve Kaligrafi Kursu verildi. Yaklaşık 6 ay süren kursta başarılı olan öğrencilere, hat sanatının inceliklerini öğrenerek hazırladıkları 60 eser, bir alışveriş merkezinde sergilendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergiyi binden fazla kişinin ziyaret ettiği öğrenildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title