Haberler

Polisten Avukatlara Darp İddiası

Tekirdağ Barosu üyeleri, 2 avukatın, mağdur vekili sıfatı ile gittikleri Çarşı Polis Merkezi Amirliği’nde polisler tarafından darp edildiğini, hakaretlere maruz kaldığını iddia ederek olayı kınayan basın açıklaması yaptı.

Tekirdağ Barosu üyeleri, 2 avukatın, mağdur vekili sıfatı ile gittikleri Çarşı Polis Merkezi Amirliği'nde polisler tarafından darp edildiğini, hakaretlere maruz kaldığını iddia ederek olayı kınayan basın açıklaması yaptı. Emniyet Müdürlüğü yetkilisi ise darp konusunun asılsız olduğunu belirterek, iddiaları yalanladı.

Tekirdağ'ın merkez Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Çarşı Polis Merkezi Amirliği'nde yaşandığı ileri sürülen olayla ilgili Tekirdağ Adliyesi önünde Baro üyeleri adına basın açıklaması yapan Baro Genel Sekreteri Av. Havva Nalbant, olayın kabul edilemeyeceği ve mazur görülemeyeceğini belirterek, "22.05.2016 Pazar günü, saat 23.30 sıralarında, 2 meslektaşımız Tekirdağ Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ne mağdur vekili sıfatıyla müvekkillerinin ifadesi sırasında hazır bulunmak için gitmişlerdir. Mağdurun, 'polis görevini ihmal etti' iddiası üzerine meslektaşımız, orada hazır olmasının sebebi gereği bu hususun tutanağa geçirilmesini talep etmiştir. Bunun üzerine karakol polisleri, bir avukatın yeterli olduğunu söyleyerek, mağdur beyanının tutanağa geçirilmesi talebinde bulunan meslektaşımızı ifade odasından çıkartmak istemiş, meslektaşın bu hukuksuzluğa karşı gelmesi üzerine 4-5 polis memuru, meslektaşımıza saldırarak, ifade odasından çıkartmak için tartaklamış, buna karşı koymaya çalışan diğer meslektaşımız ise cebren engellenmiş ve bu meslektaşımız, polis memurları tarafından kolundan tutularak nezarethaneye götürülmek istenmiştir" dedi.

Olayın takipçisi de olacaklarını belirten Nalbant, "Olay, son derece vahim olup, şiddetle kınadığımızı belirtiyoruz. Tekirdağ Barosu olarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Gücümüzü haktan, kanundan ve halktan alırız. Beyhude uğraşlarla avukatı sindiremezsiniz. Ancak hukuku yaralayabilirsiniz. Tekirdağ Barosu buna müsaade etmeyecektir" ifadelerini kaydetti.

Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Huriye Altay ve Baro üyelerinin de yer aldığı grup, daha sonra bir süre alkışlarla tepkisini dile getirerek, olaysız bir şekilde dağıldı.

"DARP VE TEHDİT İDDİASI KESİNLİKLE ASILSIZ"

Öte yandan, Süleymanpaşa ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, darp ve tehdit konusunun asılsız olduğu belirtilerek, "Tekirdağ Barosu'nun ortaya attığı darp ve tehdit iddiası kesinlikle asılsız. Olayın yaşandığı gün, ifade vermek üzere yanında 2 avukatla bir müşteki geldi. Avukatlardan biri, Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla, uygun bir dille dışarıya çıkarılmak istendi. Kesinlikle iddia edilen olaylar yaşanmadı. Savcılık, şu an için olayı inceliyor. Elimizde görüntüler de mevcut. Darp ve tehdit yok" denildi.

"SAVUNMA HAKKININ ÖZGÜRLÜĞÜNE DEĞİNEN BARO YETKİLİLERİ, BİZİM SAVUNMA HAKKIMIZI HİÇE SAYDI"

Açıklamada ayrıca, Tekirdağ Barosu'nun yaptığı basın açıklamasının talihsiz olduğuna dikkat çekilerek, "Her daim savunma hakkının özgürlüğüne değinen baro yetkilileri, bizim savunma hakkımızı hiçe saydı. Keşke bize danışıp, olayla ilgili bizim de fikrimizi alsaydılar. Bizden görüş almadan yapılan bu açıklama talihsiz" ifadelerine yer verildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tekirdağ Adliyesi Süleymanpaşa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title