Haberler

Polisten Ahşap Yakma Sergisi

Amasya’da yaşayan polis memuru Sadık Demirtaş, 1.5 yıl önce bir sergide gördükten sonra merak saldığı ahşap yakma ve dağlama sanatını öğrenip hazırladığı tablolardan sergi açtı.

Amasya'da yaşayan polis memuru Sadık Demirtaş, 1.5 yıl önce bir sergide gördükten sonra merak saldığı ahşap yakma ve dağlama sanatını öğrenip hazırladığı tablolardan sergi açtı.

22 yıllık polis memuru Çorum İskilipli Sadık Demirtaş, "Eserlerimi mesaiden arta kalan zamanlarda evimde hazırladım. Özellikle de 2 metre genişliğinde 1900'lü yılların Amasyasını anlatan tabloya çok uğraştım. 3 ayda tamamladığım bu tablonun üzerinde 1 milyonun üzerinde nokta olduğunu tahmin ediyorum" dedi.

30 tablonun yer aldığı sergideki eserlerinin hat ve gravürlerden oluştuğuna değinen evli ve 2 çocuk babası Demirtaş, bir meslektaşının da kendisinden sonra bu sanatı öğrenmeye başladığını söyledi. Demirtaş, serginin hazırlanmasına destek olan ailesine ve Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş'a teşekkür etti.

Beraberinde ahşap yakma ve dağlama sanatına merakıyla bilinen vali yardımcısı Nevzat Sinan ve diğer yetkililerle birlikte Hazeranlar Konağı'nda açılan sergiyi dolaşan Vali İbrahim Halil Çomaktekin, "Amasya'nın 8 bin 500 yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kültür şehri. Amasyamızda düzenlenen her türlü kültürel ve sanatsal faaliyetleri destekliyoruz. Bu sanatların gelecek kuşaklara aktarılmasını ve yaşatılmasını diliyorum. Sergimiz sanatseverlerimize ve tüm Amasya halkına hayırlı olsun" diye konuştu.

Çomaktekin, eserlerini beğendiği Demirtaş'ı tebrik etti. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amasya Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title