Haberler

Polislerin Şefkat Eli Çocukların Suç Oranını Azaltacak

Güncelleme:

İzmir Üniversitesi'nde eğitim alan Toplum Destekli Polislerin şefkat eli Karabağlar'da çocukların suç oranını azaltacak

"Dezavantajlı Çocukların Topluma Kazandırılması" ana fikri ile yürütülen İzmir Üniversitesi'nin AB destekli ilk projesi Çocuklarımızı Kazanalım, düzenlenen açılış toplantısı ile çalışmalarına başladı.

Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis birimine destek veren İzmir Üniversitesi'nin "Çocuklarımızı Kazanalım" projesi, Avrupa Birliği'nden 50 bin Euro hibe kredi desteği ile çalışmalarına başladı. "Dezavantajlı Çocukların Topluma Kazandırılması" ana fikri ile çalışmaları yürütülen proje, 30 Toplum Destekli Polis birimi çalışanının eğitilmesi ile 90 dezavantajlı çocuk ve ailelerine ulaşarak Karabağlar'da çocuklar tarafından işlenen suç oranını yüzde 50 oranında azaltmayı hedefliyor. Projenin açılış toplantısına başta Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata olmak üzere Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilciliği Daire Başkanı Ayşe Zeybek, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Bahadır Engin ve Osman Aral, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Konak Kaymakamı Ahmet Önal'ın yanı sıra çok sayıda Toplum Destekli Polis Birimi çalışanı ve akademisyen katıldı.

Sosyal sorumluluk projeleri bilimsel platforma taşınıyor

Açılış konuşmasında İzmir Üniversitesi'nin bugüne kadar içinde yer aldığı sosyal sorumluluk projelerine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Erciyeş şunları aktardı:

"Öğrencilerine meslek edindirme ve bilim dünyasına katkıda bulunma görevlerini her yıl yenilenen alt yapısı ve teknolojisi ile en iyi şekilde yerine getirmek için çaba sarf eden İzmir Üniversitesi, içinde bulunduğu topluma katkı sağlamayı da hiçbir zaman ihmal etmemektedir. Bu nedenle bugüne kadar engellilerden otizme kadar toplumun pek çok özel grubu için gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinde elini taşın altına koyan İzmir Üniversitesi, artık bu çalışmalarını da bilimsel bir platforma taşımaktadır."

Sosyal projeler operasyonlar kadar önemli

Uzun yıllardır emniyetin çeşitli birimlerinde görev yaptığını ve toplumun her kesimi ile bir araya geldiğini konuşmasında dile getiren İl Emniyet Müdür Yardımcısı Engin, "Çalışma hayatım boyunca edindiğim deneyimlerden ulaştığım nokta şu ki, sosyal sorumluluk projelerinin gerçekleştirilmesi, yaptığımız operasyonlar kadar önemlidir. İnsanları, içinde bulundukları olumsuz durumlardan kurtarmak, yaşanılacak sorunları baştan önleyebilmenin en önemli adımlarındandır. Birbirinden zor vakalar ile karşılaşan emniyet mensuplarının alacağı eğitim, büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

Demokrasi kültürünün yayılmasına katkıda bulunacak proje

Türkiye'nin Kopenhag kriterlerini yerine getirmek adına pek çok hukuki düzenleme yaptığını konuşmasında hatırlatan Karabağlar Kaymakamı Tunç, hukuki alt yapı kadar demokrasi kültürünü yaymanın da büyük önem taşıdığını söyledi. Dezavantajlı çocuklar ve ailelerinin haklarını ve ödevlerini öğrenmelerinin en fazla bu demokrasi kültürünün yayılmasına hizmet edeceğini belirten Tunç, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Dünyayı artık bilim yönetiyor

Dünyayı yöneten egemen gücün artık bilim olduğuna vurgu yapan Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, dünyayı herkes için yaşam alanı kılmaya yönelik çalışmaların aslında ülkeler için gelişmişlik kriteri olduğunu söyledi. Çocuklarımızı Kazanalım projesinin de bu yönü ile önem arz ettiğini ifade eden Harputlu, projeye ve gelecek projelere destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Üniformalı vatandaş

İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, katılımcılara proje hakkında bilgi verdi. Polisliğin, Toplum Destekli Polis birimi ile birlikte güç kullanımından çıkarak topluma hizmet sunan bir meslek haline geldiğine değinen Erciyeş, "Yerel taleplere odaklanan, vatandaşın günlük hayatında yer alan bir toplum destekli polisi, üniformalı vatandaş olarak tanımlamak en doğru yaklaşım olacaktır" dedi. Bu anlayışın sonucu olarak dezavantajlı çocuklar ile çalışan birim mensuplarına yardımcı olmak adına projenin ilk adımlarının atıldığını belirten Erciyeş, şu bilgileri verdi;

"Proje kapsamında 30 Toplum Destekli Polis birimi çalışanına, interdisipliner şekilde Psikoloji Bölümü tarafından 46 saat, Meslek Yüksekokulu tarafından 26 saat, Hukuk Fakültesi tarafından 26 saat, Sağlık Yüksekokulu tarafından 22 saat, Eğitim Bölümü tarafından 20 saat "Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları" odaklı eğitim verilecektir. 21 Ekim 2013-28 Nisan 2014 tarihleri arasında 28 hafta boyunca haftada 5'er saat olarak verilecek eğitimlere ek olarak dezavantajlı çocukların Toplum Destekli Polisler aracılığıyla sosyal etkinliklere dahil edilmesi de sağlanacaktır. Sosyal etkinlikler kapsamında dezavantajlı çocuklar, Toplum Destekli Polisler eşliğinde sinema ve lunaparka gidecek, futbol maçı yapacak, rol model çalışmalarına katılacak, tarihi ve kültürel içerikli geziler yapacaktır.

Hazırlanan web sitesi ve e-öğrenme yöntemi ile fotoğraflanan ve görüntülenen tüm eğitim etkinliği diğer polis birimleri ile paylaşılacaktır. Buna ek olarak düzenlenecek Ulusal Kongre aracılığı ile proje nihai hedef kitlesinin mümkün olduğu kadar genişletilmesi hedeflenmektedir."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title