Haberler

Polislere Dolandırıcılık Eğitimi

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü personeline kontör dolandırıcılarına karşı seminer verildi.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü personeline kontör dolandırıcılarına karşı seminer verildi.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de görevli memurlar tarafından verilen eğitim seminerinde personele dolandırıcılık tuzakları ve organize çalışmalar hakkında bilgiler aktarıldı. Verilen eğitimlerde vatandaşların çeşitli belgelerle insanlardan para toplayarak kendilerine haksız gelir elde etmesi gündeme geldi. Düzenlenen belgelerin yasal dayanağının olmadığı belirtilen toplantıda, bu suçların nasıl takip edileceği anlatıldı.

Lapseki'de sık sık yaşanan telefon dolandırıcılığına dikkat çeken İlçe Emniyet Müdürü Murat Sarı, vatandaşların bütün ikazlara rağmen kandırıldığını söyledi. Son yaşanan vakada terörle mücadele bahane edilerek bir vatandaşın sekiz bin beş yüz lirasını kaptırdığı ihbarını aldıklarını aktaran Sarı, İzmir polisiyle iş birliğiyle suçluların yakalandığını duyurdu.

Belediye anonsları ve broşürlerle halkın dikkatini çekmeye çalıştıklarını ifade eden Sarı, halen kandırılan insanlar olduğuna üzüldüklerini beyan etti. Halkın bu kişilere müsamaha göstermemesi gerektiğinin altını çizen İlçe Emniyet Müdürü Murat Sarı, "Hiçbir devlet görevlisi, savcı ya da polis bir vatandaşı telefonla arayarak şahsi hesaplara para yatırmasını teklif edemez. Vatandaşımız bu gibi durumlarla karşılaştığında hemen bizleri arayarak haber versinler" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Lapseki Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title