Haberler

Polislere, 'başpolis' Rütbeleri Törenle Takıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de onay kararının Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından 'Başpolis' ve 'Kıdemli Başpolis' uygulaması başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yapılan düzenleme sonucu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de onay kararının Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından 'Başpolis' ve 'Kıdemli Başpolis' uygulaması başladı. Bu kapsamda Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bulunan 37, Polis Meslek Yüksek Okulu kadrosundan 3 polis memuru olmak üzere 40 polise 'Başpolis' rütbeleri takıldı. Törende, Vali Hakan Yusuf Güner'in 4 yaşındaki oğlu Melih'in oyuncak tabancası ile "Baba, ben senin korumanım" demesi dikkat çekti.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü birifng salonunda düzenlenen törene Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Polis Yüksek Okulu Müdürü Ali Yaşar Ayvaz ile birlikte polis memurları katıldı. Vali Hakan Yusuf Güner, törene 4 yaşındaki ikiz çocukları Melih ve Berrah ile birlikte geldi. Tören sırasında elinde oyuncak tabancası bulunan minik Melih, yanından ayrılmadığı Vali babasına sık sık, "Baba ben senin korumanım" demesi dikkat çekti.

Törende konuşan Vali Güner, emniyet teşkilatında başpolislik ve kıdemli başpolislik rütbelerinin ihdas edildiğini belirtirken, "Bu kapsamda teşkilatımıza yeni görevler verilmiştir. Günün şartlarına göre yapılan değişimle birlikte yeni başpolislerimizin görevi değişiyor" dedi. Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal ise teşkilatlarının ilk memurlarına kariyer yapma imkanı sağlandığını belirtirken, "Yapılan kanuni düzenlemeye uygun olarak Emniyet Hizmetleri Sınıfı, yapılan sınavlar sonucu Başpolis ve Kıdemli Başpolis memuru rütbeleri ilk kez gerçekleşmiştir" dedi.

İlgili kanun kapsamında polis teşkilatında Kıdemli başpolis memuru ve Başpolis memuru kadrolarını da getirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nce ihtiyaç duyulması halinde, sicil durumuna bakılarak belirtilen kriterlere uygun olan polislerden en az 10 yıl görev yapan veya 35 yaşından gün alanlar başpolis memuru kadrolarına, başpolis memuru olarak 6 yıl görev yapanlardan da kıdemli başpolis memuru kadrolarına atama yapılabilecek. Başpolis ve kıdemli başpolisliklere atamalarda, meslek kıdemi, eğitim düzeyi gibi unsurların yanı sıra yazılı sınav sonuçları esas alınıyor. Kıdemli başpolis, başpolis memurundan, başpolis ise polis memurundan hiyerarşi açısından üstün olacak. - Kırıkkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title