Haberler

Polisler, Kazalara Karşı Yayaları Bilgilendirdi

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ile Trafik Denetleme Şube müdürlükleri ekiplerince gerçekleştirilen ortak proje ile kazalara karşı yayalar, görsel ve yazılı olarak bilgilendirildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ile Trafik Denetleme Şube müdürlükleri ekiplerince gerçekleştirilen ortak proje ile kazalara karşı yayalar, görsel ve yazılı olarak bilgilendirildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şubesi ve Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince yayaların karıştığı kazaların önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen projeye, kentteki en çok kazanın olduğu Atatürk Bulvarı'nda, kazanın en çok yaşandığı Pazartesi günü start verildi. En çok kazanın yaşandığı saat 11.00'de başlayan proje kapsamında trafik ve toplum destekli polis şubesi ekipler, vatandaşlara yayaların uyması gereken kuralları anlatan broşürler dağıttı. Kurulan platformda yayalara 1 dakikalık kaza görüntüleri izletilerek, bilgiler verildi. Kazaların en çok yaşandığı caddelerde "Dikkat! Yaya kazası risk bölgesi" yazan tabelalar dikildi.

Proje ile ilgili bilgi veren Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Dr. Yavuz Özbaran, kask kullanımı, emniyet kemeri takımı gibi konularda başlatılan ve olumlu sonuç vermeye başlayan projelere son olarak, yaya kazalarını önlemeye yönelik yeni bir projeye start verdiklerini ifade etti. Trafik kazaları arasında en fazla kazalar sıralamasında yaya kazalarının önemli yer tuttuğunu belirten Özbaran, yayaların karıştığı kazaların ise en fazla otobüslerin ve otobüs duraklarının yakınlarında meydana geldiğini ifade etti.

Otobüsten inen yolculardan dikkatli olmalarını isteyen Özbaran, "Kazalar en çok otobüslerin olduğu yerde meydana geliyor. Otobüsten inen yayalar karşıya geçmeye çalışıyor. Belki o anki dikkatsizlik, otobüsten inen dalgınlığın sebebiyle çok fazla kazaya sebep oluyorlar. Özellikle rica ediyoruz, lütfen durup, bir süre otobüsün hareket etmesini beklesinler. Otobüs hareket ettikten sonra boş bir ortamda yaya geçidini kullanarak, karşıya geçsinler" dedi.

Yayaların karıştığı kazalarla ilgili ilginç istatistikler hakkında da bilgi veren Özbaran, şöyle devam etti:

"İstatistiklerimiz gösteriyor ki, en fazla kaza Pazartesi ve Cuma günleri oluyor. Özellikle saat 11.00 ila 18.00 arasında oluyor. Biz Pazartesi günü olarak, saat 11.00'da bu projeyi özellikle yaya geçidinin altında bu projeyi başlatarak, mesaj vermek istedik. En çok kazaya bayanlar karışıyor. Bayanlar ve 12 yaşından erkek çocuklar, kazaya sebebiyet veriyor ya da kaza mağduru oluyorlar. Hem sürücülerin hem yayalarımızın bu kazaları önlemek adına üzerlerine büyük görevler düşüyor. Biz de bu projeyle vatandaşları bilgilendirmeyi hedefliyoruz. İnşallah bu kazalarımızı elimizden geldiği kadar düşüreceğiz."

Alınan broşürleri okuyan Şanlıurfalılar ise, uygulama nedeniyle memnuniyetlerini dile getirdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Yayalar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title