Haberler

Polisin Şehit Edilmesi Olayında, Elinde Barut İzine Rastlanan Kadın Tutuklandı

Diyarbakır'da polis memuru Tansu Aydın'ın şehit edilmesi olayıyla ilgili olarak gözaltına alınan çöp kamyonu şoförü Murat Dağ ile Yazgı Er mahkemeye çıkarıldı. Murat Dağ serbest bırakılırken, sağ elinde barut izine rastlanan 20 yaşındaki Yazgı Er, PKK/KCK adına eylem ve faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla  tutuklandı.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nin Şehitlik Mahallesi'nde geçen hafta trafik kazasıyla ilgili tutanak tutarken uğradığı silahlı saldırıda şehit olan polis memuru 37 yaşındaki Tansu Aydın olayıyla ilgili olarak gözaltına alınan çöp kamyonu şoförü Murat Dağ ile Yazgı Er adındaki kadın, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılıkta işlemleri tamamlanan iki şüpheli tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemede ifadeleri alınan şüphelilerden çöp kamyonu sürücüsü Murat Dağ serbest bırakılırken, sağ elinde atış artıklarına (barut izi) rastlanan  Yazgı Er ise, PKK/KCK adına eylem ve faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Yazgı Er mahkemedeki ifadesinde, uyuşturucu bağımlısı olduğunu, uyuşturucu ve arkadaş ortamından uzaklaşmak için İstanbul'dan Diyarbakır'a gelip yerleştiğini, elinde barut artığının bayramda çocukların kullandığı torpil atması neticesinde oluştuğunu ve eyleme katılmadığını söyledi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Murat Dağ Yenişehir Aydın Politika Güncel Haberler

title