Haberler

Polisin Şefkat Eli Öğrencileri Terörden Uzak Tutuyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Öğrencilerin Halfeti gezisi Tekne Turu Öğrencilerin teknede halaylar çekmesi Öğrencilerin mesire alanında çeşitli oyunlar oynaması Öğrencilerin açıklaması Polis memuru Mulla Karakuş'un açıklaması Polisin şefkat eli öğrencileri terörden uzak tutuyor Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Adıyaman Üniversitesinde ve kent merkezindeki liselerde okuyan öğrencileri terör örgütlerinden uzak tutmak için etkinlikler düzenliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Öğrencilerin Halfeti gezisi

Tekne Turu

Öğrencilerin teknede halaylar çekmesi

Öğrencilerin mesire alanında çeşitli oyunlar oynaması

Öğrencilerin açıklaması

Polis memuru Mulla Karakuş'un açıklaması

Polisin şefkat eli öğrencileri terörden uzak tutuyor

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Adıyaman Üniversitesinde ve kent merkezindeki liselerde okuyan öğrencileri terör örgütlerinden uzak tutmak için etkinlikler düzenliyor.

TEM şubesinin hazırladığı ve İçişleri Bakanlığının desteklediği "Herşey sizinle güzel" projesi kapsamında öğrencilere terör örgütlerinin gerçek yüzü anlatılarak, bilinçlenmeleri sağlanıyor.

TEM Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Bürosundan polis memuru Mulla Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin zararlı oluşumlar tarafından kullanılmasını önlemeye çalıştıklarını anlattı. Bu amaçla etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Karakuş, devletin sıcak yüzünü öğrencilere gösterdiklerini dile getirdi.

"Yakıp, yıkanlar bizden değil"

Adıyaman Üniversitesi 3. sınıf öğrencisi Diyarbakırlı Veysi Atlı etkinliklerde çok eğlendiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Polis ağabeylerin bizimle konuşması, ilgilenmesi çok güzel. Bizi motive etti. Bu tür aktiviteler bizi memnun ediyor. Dersler boşken bu tür doğa aktiviteleri ile arkadaşlarla vakit geçirmek güzel oldu.Terör olaylarına baktığımızda, kimse şehrine zarar vermez. Bunu yapanlar bizden değil. Ben bir Diyarbakırlıyım. Benim Sur'larım dünyanın önde gelen harikalarından biridir. Ben gidip onlara zarar verir miyim? Asla zarar vermem. Bu benim zaten tarihimin bir sembolüdür. Ben ona zarar verirsem, orada bir tarihim kalmaz. Bunları yapan bizlerden değildir. Bizden olan asla öyle bir şey yapamaz."

"Polise bakış açımız değişti"

Elazığlı üniversite öğrencisi Seda Işkırık da "Yaptıkları etkinlik çok önemli. Polisler, bizlerin kendilerine olan bakış açımızı değiştirdi. Polislerin kötü olmadığını, insanlara karşı sevecen yaklaştığını gördük. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine kötü gözle bakılıyor. Aslında öyle olmadığı burada net bir şekilde görülüyor. Ben bu etkinliği çok yararlı buluyorum." dedi.

Tuncelili üniversite öğrencisi İbrahim Köse de Güneydoğu'daki olayların ülkeyi derinden etkilediğini belirtti.

Köse, şunları söyledi:

"Bu olayların olmasına yıllardır biz de karşıyız çünkü biz ülkemizi seviyoruz. Yıllarca birlik beraberlik içinde yaşıyoruz. Buna devam etmeye çalışıyoruz ama tabii aramızda bazı insanlar kandırılabiliyor. Daha çok üniversitelerde oluyor ama bu konular ortaokullara kadar indi. Bunun nedeni belki daha çok ailenin eğitim öğretimidir. Polis ağabeylerimizin bizimle ilgilenmeleri hoşumuza gitti. Bu tür etkinlikler ortaokul öğrencileri ile de yapılmalı. Vatan millet sevgisi aşılanmalı."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İbrahim Köse Halfeti Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title