Haberler

Polisin Şark Hizmeti Uzadı, İkinci Şark Hizmeti Uygulaması Devam Edecek

Güncelleme:

22 bin polisin merakla beklediği Şark hizmet süreleriyle ilgili "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte yapılan düzenlemeyle, Şark görev süreleri 1'er yıl uzatıldı.

ESKİ PERSONELİ ETKİLEMEYECEK

Yönetmeliğin ek 3. maddesinde yapılan yeni düzenlemeye göre, hizmet sürelerinin artırılması, 17 Haziran 2016 tarihinden önce ikinci bölgede yer alan Doğu ve Güneydoğu'daki illerde çalışan personeli etkilemeyecek. Ancak, ikinci bölgede, bulunduğu birimde birden fazla kez görevine devam etmek isteyenler için yeni onay tarihindeki süreler geçerli olacak. Yönetmelikte, "Yeni hizmet süreleri, değişikliğin yürürlüğe girmesinden önce o yerde göreve başlamış olanlar için uygulanmaz" denildi.

Yönetmelikte yer alan bir diğer düzenlemeye göre, Diyarbakır, Van ve Tunceli illerinde görevlendirilecek olan Özel Harekât branşlı personel, uzatılan Şark sürelerine ek olarak 1 yıl daha görev yapacak. Bu düzenleme de yeni atanacak Özel Harekâtçılara uygulanacak.

SİVAS VE ARTVİN 7 YIL OLDU

Yönetmelikte yer alan iller ve yeni görev süreleri şöyle: Adıyaman 6, Ağrı 4, Ardahan 5, Bayburt 6, Batman 4, Bingöl 4, Erzurum 6, Gümüşhane 6, Hakkâri 3, Iğdır 5, Kars 6, Mardin 5, Muş 4, Siirt 4, Şanlıurfa 5, Şırnak 3, Tunceli 3, Van 4 yıl.

Emniyet Genel Müdürlüğü, teşkilat içinde 'torpilli yer' olarak görülen Artvin ve Sivas'ta da Şark sürelerini değiştirdi. Buna göre Artvin'de 4 yıl olan zorunlu Şark süresi ilçelere göre 6-7 yıla, Sivas'ta 5 yıl olan Şark görevi süresi ilçelere göre 5-7 yıla çıkarıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, geçen yıllarda da terör olaylarını göz önüne alarak Tokat, Rize, Malatya'nın da aralarında bulunduğu bazı illeri Şark görevinden çıkarmıştı.

İKİNCİ ŞARK UYGULAMASI SÜRECEK

Polisin şark hizmetininin 1 yıl uzatılması ikincisini ortadan kaldırmadı. Görev süresince personel bir daha şarka tayin edilebilecek.

DAVA AÇMA SEÇENEĞİ

Yargıtay 16. ve 5. Dairelerinin geçmişte verdiği ve emsal teşkil eden kararlara göre ikinci şark hizlmetine gitmek istemeyen personel dava açabiliyor. Ancak bu kararlar her dava açan personelin atamasının iptal olacağı anlamına gelmiyor. İlk şarktan dönüş yılı, sırası ve özellikle de hakim görüşü önemli. (Kaynak:Habertürk)

İŞTE O DEĞİŞİKLİK








Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Tunceli Artvin Sivas Memur Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (7)

Aykut:

Dünyanın parasını alıyorlar. Çalışın biraz. Millet asgari ücret ile zar zor geçiniyor

4
113
yanıtYanıtla
recepali:

genel müdürlüğe soruyorum;1. zorunlu bölge ataması geldiği halde ataması yıllardır bekletilen ne kadar personeliniz var. 2. zorunlu bölgeye ataması hiç yapılmadan emekli olan kaç personeliniz oldu. 3. şarka (zorunlu hizmet) tayini çıkıpta geçici görevle batı illerinde bu hizmeti tamamlayan kaç personeliniz oldu. sorular biraz kazık ama cevap verebileceğinizi sanmıyorum.

68
0
yanıtYanıtla
öhctimi:

SU ASAGIDAKILERMI DESEM YUKARIDAKILERMI DESEM SU HALINIZE BAKIN ZIR ZIR ZIRLIYORSUNUZ KABA OLACAK AMA YANI AVRAT GIBI ZIRLAMAYIN DOST VAR DÜSMAN VAR SU ZIR ZIR ZIRLADIGINIZ YERE BAKIN ELIMDEN GELSE BURADAKI ZIRLAYANLARIN 20 YILLIK MAASINI VERIR DEFF EDERIM AYIP AYIP BURADA ZIRLAMAYIN ISTIFA EDIN YERINIZE GÖNÜLLÜ COOOK VAR

0
68
yanıtYanıtla
pol:

Hakkım haram olsun akp ye bizi öldüren süründüren bu hükumet ne çalışma saati düzeldi ne doğu hizmeti maç başlıyor kural değişiyor işi gücü bıraktı polisler uğraşıyor tayip bunun öbür dünyası da var

61
2
yanıtYanıtla
Türk Mobil-IOS:

Bildiriyi PLanlayan ve imza Atan herkesin Allah belasını versin

1
0
yanıtYanıtla
Polis Dayı:

Devlet önce ikinci şark olayına el atmalı nasıl ki çoluk çocuğunu bırakarak yıllar sonra ikinci şarka gidip aslanlar gibi ikinci şark hizmetini birçok polis 2000-2001-2002-2003 ve 2004 yıllarında birinci şarktan dönenler ikinci şarka gönderilmelidir. Okullardan yeni mezun olan polis kardeşlerimiz tecrübe kazanması için en az 5-6 yıl batı illerinde görev yaptıktan sonra şark hizmetine gönderilmelidir. Eşitliğin sağlanması haksızlık olmaması için herkes ikinci şark hizmetine gönderilmelidir.

1
0
yanıtYanıtla
İSTANBULBOYABAT:

YAZIKLAR OLSUN ÇETE KURUP BAŞKALARININ HAKKINI YİYENE VE GÖZ YUMANA DAHA SONRA MENFATİNE GELMEDİMMİ ÇIKARLARI ÇATIŞTIMI ONLARI GÖRENE YAZIKLAR OLSUN İADE ETMEDEN GİTMESİN DAHA KARPUZ KESECEKTİK

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title