Haberler

Polisin Bahçede Bulduğu Yaralı Kızıl Şahine Tedavi

Güncelleme:

Erzurum'da polis memuru Yusuf Usta, evinin bahçesinde bulduğu yaralı kızıl şahine sahip çıkarak, tedavisinin yapılmasını sağladı.

Erzurum'da Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amirliğinde görevli 40 yaşındaki polis memuru Yusuf Usta, Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde saat 07.00'da işe giderken yaralı bir şahin buldu. Kanadından yaralandığı için uçamayan şahini ekip otosuna alan evli ve 2 çocuk babası Yusuf Usta, tedavi için Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürdü. Fakültenin yırtıcı hayvanları kabul etmediğini öğrenince veteriner arayan polis sonunda yaralı şahini Orman ve Su İşleri 13'üncü Bölge Müdürlüğü Erzurum Şube Müdürlüğü'ne teslim etti. Yaralı şahin burada tedaviye alındı. Evin bahçesindeki şahine diğer kuşların gagalayarak zarar vermekte olduğunu belirten Yusuf Usta, Hemen alıp tedavi görebileceği yer aradım. Sadece sokakta bulduğumuz kedi ve köpeğe değil tüm hayvanlara sahip çıkmalıyız. Şahini yaralı halde görünce çok üzüldüm. Kızımı yanıma çağırıp onu sevmesini istedim. Bu şekilde tüm hayvanlara yardım edilmesi gerektiğini ona da aşılıyorum diye konuştu.

Yabah hayatı veterineri Veysel Doğan ise Şu anda yırtıcıların göç mevsimi olduğu için bu düşmelerle sık sık karşılaşabiliyoruz. Şahinin havada çarpışmadan dolayı kanadında hasar ve yumuşak doku zedelenmesi olduğunu tahmin ediyoruz. Umarım herkes polis memuru Yusuf Usta kadar duyarlı olur diye konuştudedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title