Haberler

Polisi Vurup Hapisten Kaçan Zanlıya 39 Yıl Hapis Cezası

Kocaeli’de bir polisi silahla yaralayan daha sonra ise tutuklu olduğu hapishaneden kaçan zanlı hakkında karar çıktı.

Kocaeli'de bir polisi silahla yaralayan daha sonra ise tutuklu olduğu hapishaneden kaçan zanlı hakkında karar çıktı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde geçtiğimiz Mart ayında yaşanan olayda, çeşitli suçlardan aranması olan Emre K. isimli zanlıyı yakalamak için olay yerine giden polis memurları ile zanlı arasında çatışma çıkmıştı. Olayda zanlı Emre K., polis memuru Edem Ceylan'ı silahla ağır yaralamıştı. Olay sonrasında yakalanan zanlı Emre K., daha sonra tutulduğu cezaevinde çalışan bir memurun hatası sebebiyle tutulduğu kapalı cezaevinden açık cezaevine nakledilmesi sırasında firar etmişti.

Olayla ilgili açılan davanın altıncı ve son duruşması bugün Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya polis memurları Edem Ceylan ile Tolga Odacı ve firari sanık Emre K.'nın avukatı katıldı. Duruşmada tüm delillerin toplandığına ve tüm ifadelerin tamamlandığına kanaat getiren mahkeme heyeti sanık Emre K. hakkında ülke genelinde yakalama kararı çıkartılmasına hükmetti. Mahkeme heyeti sanık Emre K. hakkında polis memuru Edem Ceylan'ı ölümcül olabilecek şekilde yaralamak suçundan 15 yıl, polis memurlarının görevine silah kullanarak engel olmak suçundan 3 yıl 9 ay, Ümit A. isimli şahsa silahla cebir ve tehditte bulunmaktan 6 yıl, Mete A. ve Ramazan G. isimli şahısları silah ile hürriyetlerinden yoksun kılma suçundan 7 yıl 6 ay, ruhsatsız silah taşıma suçundan 2 yıl ve sahte kimlik kullanma suçundan 2 yıl olmak üzere toplam 39 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılması kararı verdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title