Haberler

Polise, Kaza Sonrası Astsubay ve Ailesine Davranış Tepkisi

Gaziantep'te, polis ekipleri ile emekli astsubayın karıştığı maddi hasarlı kaza sonrası gerginlik yaşandı.

Gaziantep'te, polis ekipleri ile emekli astsubayın karıştığı maddi hasarlı kaza sonrası gerginlik yaşandı. Polislerin, otomobili kullanan emekli astsubayın oğlunu gözaltına almak istemesine engel olmaya çalışan annesinin kolunu bükmesi ve orantısız güç kullanması vatandaşların tepkisine yol açtı. Vatandaşlar kadına yönelik davranış eleştirilirken, emekli astsubay ile ailesi de polislerden şikayetçi oldu.

Kaza, dün akşam saatlerinde Emniyet Müdürlüğü'ne 500 metre uzaklıkta kentin en işlek caddesi olan Muammer Aksoy Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, trafik polislerinin kullandığı ekip otosu geri manevra yaptığı sırada arkasında park halinde duran emekli astsubay 55 yaşındaki Rafit Yiğit'e ait 06 EM 783 plakalı otomobile çarptı. Maddi hasarın meydana geldiği kaza sonrası araçlarından inen emekli astsubay, eşi Berrin ve oğlu Mustafa Uğur Yiğit ile polisler arasında tartışma çıktı.

TAKVİYE POLİSLER GELDİ, TRAFİK TIKANDI

Kaza sonrası çıkan tartışmada taraflar birbirini suçlarken, polisler telsiz anonsu ile yardım istedi. Yardım çağrısı üzerine bulvara, çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen trafik polisleri de kısa süre içerisinde emekli astsubay, eşi ve polisler ile yaşanan tartışmaya dahil oldu. Onlarca kişinin de meraklı gözlerle izlediği tartışma sırasında bulvarda trafik akışı durdu ve onlarca araç kuyruk oluşturdu.

POLİSLER KADINI KOLLARINDAN ÇEKİP, İTEKLEDİ

Uzun süren tartışma sırasında emekli astsubay Refik Yiğit ile polisler arasında arbede yaşandı. Polislerin kendisine zor kullandığını söyleyen emekli astsubay sık sık kendisinin de astsubay olarak devlet memurluğu yapıp devlete hizmet ettiğini söyleyerek, polislerin tutumunu eleştirdi. 'Arabaya vuruyor, oğlumu dövüyor, eşime hakaret ediyorlar' diyerek tepki gösterdiği polisler, bir süre sonra kendilerine tepki gösteren emekli astsubayın oğlu Mustafa Uğur Yiğit'i gözaltına almak istedi. Polislerin kolunu bükerek gözaltına almaya çalıştığı gencin annesi Berrin Yiğit de bu duruma engel olmak istedi. Ancak, polisler annesi ile oğlunu kollarından tutarak ekip otosunun arka tarafına götürdü. Bu sırada yaşananları gören emekli astsubay, polislere eşine davranış şeklinden dolayı polise tepki gösterdi. Olay yerindeki başka polisler ise emekli astsubay Refik Yiğit'i kollarını bükerek uzaklaştırdı. Bu sırada anne Berrin Yiğit'i de iki polis kollarından tutarak geriye çekerek uzaklaştırdıktan sonra Mustafa Uğur Yiğit, polis aracına konuldu.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İNCELEME BAŞLATTI

Yaşananlar sırasında polislerin davranış şeklinde olay yerinde toplanan vatandaşlar da tepki gösterdi. Gözaltına alınan gencin annesinin kollarından tutularak çekilmesine tepki gösteren vatandaşlar, 'provokatörlük yapmayın' diyen polisler tarafından uzaklaştırıldı. Mustafa Uğur Yiğit'i gözaltına alınmasının ardından karakola giden anne ve babası polislerden şikayetçi oldu.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ise tepkiye yol açan konuya ilişkin polisler hakkında idari inceleme başlatıldığını bildirdi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Berrin Yiğit Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

vatandaş:

3600

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Teröriste böyle davranmıyorlar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title