Haberler

Polise 'Çorba Parası' Teklifine 12'şer Yıl Hapis İstemi

Güncelleme:

Alkol denetimi yapan polislere "Alın bir çorba parası" diyerek rüşvet teklif eden iki genç hakkında, 4 yıldan 12 yıla kadar ceza istemi ile dava açıldı.

İstanbul'da alkollü ve ehliyetsiz yakalanan iki arkadaşın rüşvet teklifi trafik polislerinin yaka kameralarına takıldı. "Devlet sana kaç lira veriyor?", "Al çorba parası", "Sen genç olmadın mı?", "Ver ayağını öpeyim" gibi teklif ve yalvarmalarla ceza yazılmaması için polisle diyaloğa giren iki kişiye 'rüşvet almak ve vermek' suçundan 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Haliç bölgesinde 3 Nisan'da rutin uygulama yapan trafik ekipleri, sürücüsü E.A.'nın olduğu otomobili durdurdu. Ehliyet ve ruhsat isteyen polise, E.A. ehliyet ve kimliğinin üzerinde bulunmadığını söyledi. Araçlarından inen sürücü E.A. ve arkadaşı polislerden kendilerini idare etmelerini istedi.

POLİSE RÜŞVET TEKLİFİ

Polise kimlik vermeyen ve alkolmetre cihazını üflemeyen E.A. ve arkadaşı, "Al çorba parası", "Yol ver gidelim", "Sen genç olmadın mı?" gibi ifadelerle polisle diyaloğa girdi. Polisler, yaka kameralarını açarak "Konuşmalarımız kayıt altında" uyarısında bulundu. E.A. cebinden çıkardığı 150 TL'yi trafik polisinin ceza makbuzunun arasına sıkıştırdı. Rüşvet parasını geri almasını isteyen polisin uyarılarını dikkate almayan ikili, bu kez rüşvetin miktarını artırmaya çalıştı. Amaçlarına ulaşamaya ikili, daha sonra cezanın düşürülmesini istedi. E.A. "Kuran, kitap, Allah hakkı için... Abi elini, ayağını öpeyim. Ver ayağını öpeyim. Bak ananın, babanın hayrı için, seni okutan ananın, babanın hayrı için" diyerek ısrar etti.

ÖNCE CEZA, SONRA DAVA

Görev yaptırmama girişiminde bulunan E.A. ve N.Ç. için trafik ekipleri, asayiş polisini çağırdı. Asayiş ekipleri yaptığı üst aramasında E.A.'nın kimliğinin üzerinde olduğunu belirledi. E.A. için alkollü araç kullanmak ve ehliyet bulundurmamaktan ceza kesildi. Cezanın kesilmesi üzerine bu kez ikili iddiaya göre polislere hakaret etti. Haklarında yasal işlem başlatılan E.A. ve N.Ç., savcılık ifadelerinde rüşvet teklif etmediklerini, cezanın karşılığını verdiklerini ileri sürdü. Savcılık, görüntüleri bilirkişiye incelettikten sonra E.A. ve N.Ç. hakkında 'rüşvet' suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

İŞTE O DİYALOGDAN BİR BÖLÜM

N.Ç.: Abi bizi bir yolcu et gidelim. Kurban olayım ya bizi niye böyle sıkıyorsun abi, sen de genç adamsın. Hiç eğlenmedin mi?

P.M.: Üfleme alabilir miyim...

N.Ç.: Ya bir iyilik yap n'olursun ya.

E.A.: Ne yaptım abi, adam mı öldürdüm?

P.M.: Evrakların yok, isim yok.

E.A.: Abi gençsiniz, alın çorba için. (Bu sırada E.A. ceza makbuzunun içine 150 TL koyuyor. Polis parayı geri almasını isteyerek, işlem yapacağını söylüyor.) (E.A. "Sen kaç yaşındasın?" diyerek parayı geri alıyor. Sonunda alkolmetre cihazını üflüyor.)

E.A.: Abi ver ruhsatımızı gidelim.

P.M.: 97 promil, ehliyetin alınacak.

N.Ç.: İnsanız ya, insanın bir hatası olur.

E.A.: 97 promil bi şey değil abi. 2-3 bira içtim.

E.A.: Ufak bi şey kes de gidelim.

P.M.: Ben üfleme aldım işlemi yapacağım.

N.Ç.: Ne işlemini yapacan abi, o kadar yalvardık sana.

E.A.: Emanet araba aldım, eğlenmeye gittim. Yalvarıyorum, kurban olayımmm.... (Bu sırada polise para vermek isterler.)

P.M.: "Al onları" demedim mi? (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Haliç Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (100)

esenyurt böyle bir yer:

adamlarda ki şansa bak o kadar yiyici polisin için de yemeyene denk gelmiş onlar da belki yiyordu da kamera felan bişe olmuştur bütün polisler yer ilk trafikte, sonra kumar oynatan kahveler sonra uyuşturucu satanlardan alırlar sonra tombala felan diye devam eder bu ama yerler

6
199
yanıtYanıtla
Birisi-22:

Onlar olmasa bacın anan karın kucaktan kucağa gezerler

yanıt5
yanıt1
ancelotti:

olayın iki ayrı yüzü de var. . . kamera sistemi olmayan bir sürü polis çorba parasını Kabul ediyor. . . diğer yüzü ise şu: yandaş şirketlerde rüşvet gırla dönüyor ama onlara dokunmuyorlar bile.

4
61
yanıtYanıtla
malatya:

abd polisi şart bu millete

40
2
yanıtYanıtla
MILLETIN VEKİLİ:

polis şov basın olmasaydı çorba parası aynen indiregandi olurdu. Ama basın olunca kahraman türk polisi ayaklarına yatıyor bizim polis vay be bizde yedik polis amca

14
26
yanıtYanıtla
mn:

bas git lan lavuk!

yanıt9
yanıt3
ali:

iyi günaha giriyosun aferim

yanıt9
yanıt3
temel:

Ister ye ister yeme adamlar isin hakkını veriyo polis şimdi cektir git bakalım

yanıt12
yanıt3
Kartal:

Burdaki yorumları okuyorum ne kadar çok insan müsvettesi var. yok keşke gerçek olsa, kamera var diye almamışlardır falan filan tüm memurlar mesailerinde bile yatarken mesaiden erkenden kaçarken koca yazı tatille geçirirken, her gün herkesin huzuru için gece gündüz demeden koşturan teröristiyle, itiyle, kopuğuyla, ayyaşıyla, hainiyle uğraşan 20 günlük senelik izni bile kapatılan bu koca yürekli polisler ve ailelerine gerçekten acıyorum ve şehit ailelerini görünce İÇİM YANIYOR. ÇÜNKÜ SİZE DEĞMEZ!!

38
1
yanıtYanıtla
zort:

demek polis corba yemeyi sevmiyor döner parasi teklif etseydin

9
27
yanıtYanıtla
Tüm 100 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title