Haberler

Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yıl Dönümü

Güncelleme:

Ereğli'de, Polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü, Ereğli'de kutlandı. Atatürk anıtındaki programa, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Emniyet Müdürü Yücel Kaya, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ülker Garip, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali Kurbi, Cumhuriyet Başsavcısı Serdal Yıldırım, siyasi parti başkanları, kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Emniyet Müdürü Yücel Kaya, törende yaptığı konuşmada, hukukun üstünlüğünü kendisine şiar edinen Emniyet Teşkilatının, en hassas kamu hizmeti olan güvenlik hizmetini diğer kurum ve kuruluşlarla karşılıklı anlayış, iş birliği içinde yerine getirdiğini belirterek, "Emniyet Teşkilatı olarak misyonumuz Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve tarafsızlık ilkelerine bağlı kalarak, yasaların, evrensel değerlerin ışığı altında, bireylerin temel hak ve özgürlüklerinin korunmasına, toplumun düzen, barış, huzur ve güvenlik içinde yaşamını sürdürmesine imkan sağlayan bir ortamın oluşturulmasına, korunmasına katkı sağlamaktır" diye konuştu.

Resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, şiir yarışmasında birinci olan eserin okunması, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Ege yöresine ait halk oyunu gösterisinin sunulduğu program, öğrencilerin geçit töreni, İstasyon Caddesi'nde yürüyüşü, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali Kurbi ve İlçe Emniyet Müdürü Yücel Kaya'nın Polisevinde tebrikleri kabul etmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Özkan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title