Haberler

Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü

Polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Mardin'de tören düzenlendi.

Polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Mardin'de tören düzenlendi.

Diyarbakır'da Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Bülent Yavaşoğlu, kutlama etkinlikleri kapsamında Anıtpark'taki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Emniyet Müdürü Böğürcü, yaptığı konuşmada, teşkilatın insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne bağlı, teknik donanımı, personel kalitesiyle kendini sürekli yenileyerek görevini layıkıyla yapma gayreti içerisinde olduğunu söyledi.

"Suç ve suçluyla mücadelede keyfiliğe müsaade etmeden vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için tüm gücümüzle çalışarak huzur ve güvenin teminatı olmaya devam edecektir" diyen Böğürcü, polis teşkilatının engin bir vatan ve millet sevgisiyle devletin ve halkın hizmetinde olduğunu belirtti.

Mardin

Mardin'deki etkinlik, Emniyet Müdürü Mehmet Şahin'in Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla başladı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden etkinlikte konuşan Vali Ahmet Cengiz, köklü bir geçmişe, tecrübe ve birikime sahip olan polis teşkilatının, halkın can, mal ve ırz güvenliği ile kamu düzenini sağlama gibi çok önemli  görevleri başarı ile icra ettiğini belirtti.

Teşkilatın, vatandaş odaklı bir anlayışla hizmet verdiği müddetçe, halkın sevgisini, desteğini ve güvenini hep yanında bulacağını dile getiren Cengiz, şöyle konuştu:

"Görev yapılırken hukukun üstünlüğü prensibinin göz ardı edilmemesi, insan haklarına saygılı olunması ve demokrasiye gönülden bağlılığın sürdürülmesidir. Bu çerçevede bir zamanlar çok gündeme gelen insan hakları ihlallerinin bugün minimum düzeye düşmüş olması sevindiricidir."

Emniyet Müdürü Şahin ise suçu oluşturan şartların polisten değil toplumun kendisinden kaynaklandığını söyledi.

Barış ve huzuru koruma görevi polisin yanında bütün vatandaşların karşılıklı katılımı ve işbirliğini gerektirdiğini dile getiren Şahin, şöyle dedi:

"Kolluk görevlileri olarak bizler, suç oluşmadan önce önleyici tedbirlerle alırız. Bölgemizin asayiş sorunlarından birisi de çok küçük sebeplerden çok büyük ve silahlı kavgaların meydana gelmesidir. Değeri çok az olan bir mal veya bir söz yüzünden öfkelenen tarafların bir anlık sinir ve kızgınlık ile işledikleri cinayetler, her iki tarafın hayatını zindana çeviriyor."

Tören, çocukların şiir okuması ve polis orkestrasının verdiği konserle son buldu.

Şırnak'ta vatandaşa karanfil dağıtıldı

Şırnak Polisevi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Hasan İpek de polisin çok zor şartlarda fedakarca görev yaptığını anlattı.

Vali İpek, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Sakaoğlu ve Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu üzerinde "Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü" yazılı pastayı kesti.

Emniyet Müdürü Aydoğdu, daha sonra bir grup polisle Cumhuriyet Meydanı'na geçerek burada vatandaşlara karanfil dağıttı.

Hasankeyf'teki kutlama

Batman'ın Hasankeyf ilçesindeki kutlamalarda konuşan Emniyet Müdürü Nazım Şahin, kısa süre önce ilçe müdürlüğünün eski yerleşim biriminden yeni yerine taşındığını söyledi.

Hasankeyf'te güvenlik sıkıntısının yaşanmadığını kaydeden Şahin, bu konuda kendilerine katkı sunan vatandaşlara teşekkür etti.

Kaymakam Temel Ayça ve Belediye Başkanı Vahap Kusen'in de katıldığı tören şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu. - Şırnak

Kaynak: AA / Yerel

Hasankeyf Mardin Batman Şırnak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 19 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title