Haberler

Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü

Polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü Samsun, Giresun, Sinop, Çorum ve Ordu'da törenlerle kutlandı.

Polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü Samsun, Giresun, Sinop, Çorum ve Ordu'da törenlerle kutlandı.

Samsun'da Polis Meslek Yüksekokulunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy konuşma yaptı.

Emniyet teşkilatının, halkın güvenliği ve huzuru için 169 yıldır hizmet ettiğini vurgulayan Aksoy, "Nüfusumuzun büyük bir çoğunluğunun güvenlik hizmeti emniyet teşkilatımız tarafından yerine getiriliyor. Halkın güven ve huzur ortamı içinde yaşamını sürdürmesi için güvenlik hizmetleri büyük önem taşıyor. Eğer bir bölgede, bir noktada huzur ve güven ortamı yoksa, orada başka bir faaliyetten bahsetmek mümkün değildir. Hava gibi, su gibi güvenlik hizmeti de önemlidir, değerlidir" ifadelerini kullandı.

Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ise polis teşkilatının 374 bin personeliyle Türkiye'nin her köşesinde vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamasını sağlama noktasında, içinde bulunduğu her türlü zorluğu yenerek ve kendisini en kısa sürede yenileyerek fedakarlıkla çalıştığını anlattı.

Yavuz, şunları kaydetti:

"Emniyet teşkilatı suç ve suçlu ile mücadelede, her türlü kanunsuzluğa, olumsuz tutum ve davranışlara karşı, hukukun üstünlüğüne bağlı, insan haklarına saygı temelinde toplumun değerlerini koruyup kollayan ve vatandaşların hak ve özgürlüklerini rahatlıkla kullanmalarını sağlamada ve sorumluluk alma noktasında örnek bir teşkilat olup ülkemizin gelişip büyümesine bağlı olarak kendisini devamlı yenileyerek, suç ve suçluyu takipte daha modern araç, gereç ve teknolojik donanımları kullanmaktadır. Bizlerin tek gayesi yeryüzünde en kutsal varlık olan insanın, başta yaşama hakkı olmak üzere tüm haklarını korumak ve bu haklarına gelebilecek her türlü saldırıyı önlemektir."

Konuşmaların ardından Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladığı halk oyunu gösterileri sunuldu. Program, geçit töreni ile son buldu.

Törene, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Telli, Baro Başkanı Necat Anıl, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, Samsun Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Gündal ve davetliler katıldı.

Sinop

Sinop Valiliği Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin anıta çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin yaptı.

"Teşkilatın bugünkü konuma gelmesinin milletimize hizmeti en şerefli görev kabul eden, her türlü tehdit ve saldırı karşısında dimdik ayakta duran, vatan ve bayrak sevgisi içinde çalışan meslektaşlarım sayesinde olmuştur" diyen Aytekin, şöyle devam etti:

"Bundan sonra da Büyük Önder Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlı, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne gönülden inanmış, üstün görev aşkı, bilgi birikimi ve sorumluluk bilinci ile hep birlikte teşkilatımızı daha da yüceltip ileri bir düzeye ulaştıracağımıza inanıyorum. Görevinizi yerine getirirken hak, hukuk ve adaletten asla ayrılmayın."

Konuşmaların ardından hafta dolayısıyla dereceye girenlere ödülleri verildi. Vali Yavuz Selim Köşger, emekli emniyet mensubu Mustafa Özgenç'e plaket takdim etti.

Törene, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Garnizon Komutanvekili Jandarma Yarbay Hüseyin Sevim, Belediye Başkanı Baki Ergül ve davetliler katıldı.

Giresun

Giresun'da ise valilik binası önündeki törende, Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Öztürk, burada yaptığı konuşmada, 10 Nisan 1845'te kurulan Türk polis teşkilatının 169 yıldır büyük bir heyecanla, toplumun huzur ve güvenliğini sağlama görevini yürütmekte olduğunu söyledi.

Giresun Vali Vekili Bekir Ergök ise polisin suçların önlenmesi, insanların can ve mal güvenliğinin sağlanması, kamu düzeninin ve toplumsal huzurun temininde önemli görevler üstlendiğini belirterek, "Kanun düzeni ve hukuk hakimiyeti için bu zamana kadar elinden gelen her şeyi yapan polisimiz bundan sonra da yapmaya devam edecektir" diye konuştu.

Tören, hafta dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve resmi geçidin yapılmasının ardından sona erdi.

Çorum

Türk polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi.

Törenler kapsamında İsmail Kakaç İlkokulu öğrencilerini ağırlayan İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, makamını okul öğrencilerinden Zelal Solak'a devretti. Daha sonra Doğan ve İl Emniyet Müdürlüğü personeli Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Vali Sabri Başköy, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ahmet Çelik'in de katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İl Emniyet Müdürü Doğan, yaptığı konuşmada, teşkilatın her kademesinde görevli memurların, ülkenin huzur ve güveni için bütün zorluklara göğüs gererek canı pahasına görevlerini yerine getirmeye gayret gösterdiğini söyledi.

Profesyonel bir kadro ile çalıştıklarını ifade eden Doğan, "Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da görevimizi, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne saygılı, temelinde vatan, millet ve insan sevgisi bulunan bir anlayışla yürüteceğimize inancım tamdır" dedi.

Doğan'ın ardından kürsüye çıkan Vali Başköy de Çorum'da gerçekleştirilen başarılı çalışmalar nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü personelini kutladı.

Ordu

Ordu Emniyet Müdürlüğünce Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen törende İl Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç, anıta çelenk sundu. Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından Vali Kenan Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile diğer kurum temsilcileri ve emniyet personelinin katılımıyla polisevinde yemek programı gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürü Dalkılıç, burada yaptığı konuşmada, anlamlı bir gün için bir araya gelindiğini ifade etti. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Giresun Samsun Çorum Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title