Haberler

Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü

Polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt'ta törenlerle kutlandı.

Polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü dolayısıyla Trabzon, Rize, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt'ta tören düzenlendi.

Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törende, Emniyet Müdürü Murat Köksal tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törenin ardından şehit ailelerini makamında kabul eden Köksal, ailelerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Rize

Rize Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, burada yaptığı konuşmada, son yıllarda uluslararası alanda kaydedilen gelişmeler doğrultusunda Türk polis teşkilatının da geliştiğini belirtti.

Suçun önlenmesi ve suçla mücadele konusunda da gelişmiş ülkelerle rekabet edecek seviyeye gelindiğini vurgulayan Yenice, "Bazı alanlarda ise bu ülke polislerine ders verebilecek konuma ulaşılmıştır. Suç işleme tekniklerinin geliştiği ve çok çeşitlilik arz ettiği, hatta organize hale gelerek ülke sınırlarını aştığı günümüzde, personelimizin önleyici polislik hizmetleri kapsamında almış olduğu etkin ve kalıcı tedbirler yanında suç odaklarına karşı yaptığı başarılı operasyonlar sayesinde Rizemiz, ülkemizdeki en huzurlu kentler arasında yer almaktadır" dedi.

Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisi Burak Akça "Ağlama Anne" adlı şiiri okurken Emniyet Müdürü Yenice gözyaşlarını tutamadı.

Öğrencilerinin karate gösterisi ile halk oyunları gösterilerinin ardından polis yürüyüşü ile etkinlik sona erdi.

Törene, Rize Vali Yardımcısı Ümit Hüseyin Güney, İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Servet Güngör, emniyet müdür yardımcıları, polis ve yakınları katıldı.

Gümüşhane

Gümüşhane Valiliği önünde düzenlenen törende, Emniyet Müdürü Ahmet Can tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Burada günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Can, polis teşkilatının başarısının, aydınlattığı olayların yanı sıra halktan aldığı desteğe bağlı olduğunu belirtti.

Emniyet ve asayiş hizmetlerinin verilmesinde halkın katılımının en üst düzeyde gerçekleştirilmesi ve alınan önlemlerin kamu vicdanında kabul görmesinin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Can,  şunları söyledi:

"Türk polis teşkilatı 1,5 asrı aşan engin deneyimi, yetişmiş insan gücü, modern donanımı ile halkına hizmet vermeye gayret gösteren güçlü ve etkin bir kurum olarak bundan sonra da şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle kendisine verilen görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirme azminde ve kararlılığındadır. Emniyet ve asayiş hizmetlerinin verilmesinde halkın katılımının en üst düzeyde gerçekleştirilmesi ve alınan önlemlerin kamu vicdanında kabul görmesi bizim için büyük önem taşımaktadır. Suçu önleme ve suçluların yakalanmasında, başarının en önemli unsurlarından biri de vatandaşın desteği ve medyanın rolüdür. Teşkilatımızın başarısı, aydınlattığı olayların yanı sıra vatandaşlarımızla gerçekleştirilen ilişkilerin ölçüsüne ve halktan alınan desteğe bağlıdır."

Törenin ardından polisevinde kokteyl düzenlendi.

Artvin

Artvin Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene Belediye Başkan Vekili Elvan Güven, Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, daire amirleri ve emniyet teşkilatı mensupları katıldı.

Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın kutlama mesajı okundu.

Tören sonrası Çarşı Merkez Karakolu önünde katılımcılara ikramda bulunuldu. Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk, burada tebrikleri kabul etti.

Bayburt

Bayburt'ta, polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Ferhat Özbaş, Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya ile bazı kamu kurum müdürleri ve polisler katıldı.

Emniyet Müdürü Kaya'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören, Polis Haftası dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle sona erdi. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Gümüşhane Valiliği Hüseyin Yenice Artvin Politika Güncel Haberler

title