Haberler

Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü

Polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü, kent merkezi ve ilçelerde düzenlenen çeşitli etkinlikle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169'ncu yıl dönümü Kahramanmaraş'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar'ın Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından Şeyhadil Mezarlığındaki şehitliğe geçildi.

Tören, şehitler için yapılan saygı duruşu ve saygı atışının ardından Emniyet müdürü Ümit Yaşar Adalar, emniyet müdür yardımcıları şube müdürleri ve polis memurları şehitlerin mezarları başına dua ederek karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

Afşin'deki kutlamalar

Polis Teşkilatının kuruluşunun 169'uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Afşin'de de tören düzenlendi.

Hükümet konağı önünde düzenlenen törende, İlçe Emniyet Müdürü  Mehmet Akif Can, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, Şair Ahmet Süreyya Durna, günün anlam ve önemini anlatan bir şiir okudu. Program Afşin Hükümet Konağında tebriklerin kabul edilmesiyle son buldu.

Programa, Afşin Garnizon Komutanı İdris Tom, Afşin, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Pazarcık'daki kutlamalar

Türk polis teşkilatının kuruluşunun 169. Yılı Pazarcık'ta düzenlenen törenle kutlandı.

Pazarcık Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Durmuş, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı Mehmet Boztepe yaptı. Boztepe,  1845 de kurulan polis teşkilatı Osmanlı imparatorluğundan günümüze gelen nadir kurumsallaşmış yapılardan biri olduğunu kaydetti.

Bu arada Ulu Camide şehit polisler için mevlit okutuldu.

Programa Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, İlçe Emniyet Müdür ü Abdulkadir Durmuş, daire amirleri, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Elbistan'daki kutlamalar

Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Elbistan'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunan İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, teşkilatın 169. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Başol, "Polis anayasa, kanunlar, tüzükler ve yönetmeliklerin kendisine verdiği yetki ile cesaret, feragat ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmemektedir. Polisin hedefi öncelikle suçun işlenmesini önlemek, eğer suç işlenmiş ise suçla ilgili delilleri ve şüphelileri tespit ederek, yakalamak ve adli mercilere teslim etmektir. Tüm bu hizmetleri yerine getirirken; toplumun refah, huzur ve mutluluğunu, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, bozmadan korumak, temel amacımızdır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyona yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Belediye Başkan Vekili Ahmet Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, Jandarma Komutan Vekili Teğmen Mümtaz Çetin, daire amirleri, emniyet personeli ve vatandaşlar katıldı.

Türkoğlu'ndaki kutlamalar

Polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü, Türkoğlu'nda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlçede yapılan kutlamalar, anıta çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kara, törendeki konuşmasında, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için emniyet mensuplarının 168 yıldır görevi başında olduğunu söyledi.

İlçe emniyet Müdürlüğü bahçesinde devam eden programda hafta dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Etkinliğe Belediye Başkanı Osman Okumuş, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Ziya Çelik, polis memurları, eşleri ve vatandaşlar katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kahramanmaraş Elbistan Pazarcık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
title