Haberler

Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü

Güncelleme:

İzmir'de Türk Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk sunularak ve geçit töreni düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü İzmir'de törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İbrahim Aydın, görevdeki ve emekli emniyet personeli ile vatandaşlar da katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda daha sonra resmi geçit töreni düzenledi.

Uzunkaya törende yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatı'nın 169 yıldır şan, şeref ve kahramanlıklarla görevini yaptığını belirterek, şunları söyledi:

"Kökleri tarihin derinliklerinden günümüze kadar bu ülkenin ortak değerleriyle beslenip büyüyen, halkımızın can ve mal emniyetini sağlama ve ülkenin birlik ve bütünlüğünü koruma adına gerektiğinde en değerli varlıkları olan canlılarını seve seve vermeyi şiar edinen ve mensubu olmaktan daima onur duyduğumuz emniyet teşkilatı, bundan sonra da aynı inanç ve kararlılıkla yoluna devam edecektir. Toplumun güvenlik ihtiyaçlarıyla anayasa ve hukukun dışına taşmayan özgürlük talepleri ekseninde, ne güvenlikten ne de özgürlükten ödün vermeden, birini diğerine öncelemeden, güvenlik içinde özgürlüklerin korunduğu, hukukun üstünlüğünün rehber edinildiği adil ve tarafsız görev anlayışı çizgisinden sapmadan, toplumun her kesimin sevgi, saygı, güven ve desteğini alarak halkla bütünleşmiş bir polis anlayışını yaratmak en büyük hedefimizdir."

Uzunkaya, emniyet teşkilatının çözümün parçası olma adına pek çok sosyal sorumluluk projesine de imza attığını, AB standartlarının yakalanmasında önemli aşamalar katedildiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından tören, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı birimlerin gerçekleştirdiği resmi geçidin ardından tören sona erdi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Toprak İbrahim Aydın Aydoğan İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title