Haberler

Polis Teşkilatının 168. Kuruluş Yılı

Polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay'da törenlerle kutlandı.

Adana'da Atatürk Parkı'nda düzenlenen törende, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Kemal Serhadlı Polis Yüksekokulu Müdürü Nuri Ateş ve diğer yetkililer Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Emniyet Müdürü Gürkan, burada yaptığı konuşmada, 168'inci yılı kutlanan Türk polis teşkilatının her zaman değişimin ve gelişimin takipçisi olduğunu söyledi.

Adana Emniyet Müdürlüğü olarak, güvenlik hizmeti sundukları toplumun her kesiminin desteğini alarak her yeri güvenli kılma, huzur ve asayişi kesintisiz sağlamayı amaçladıklarını belirten Gürkan, şöyle konuştu:

"Özgürlüklerin yegane şartı güvenlik, güvenliğin temel hedefi de özgür yaşamın sağlanmasıdır. Adanalı vatandaşlarımıza vermeye çalıştığımız güvenlik hizmetindeki kurumsal davranışımız da hizmetin daha çok kalitelendirilmesi, hızlandırılması, şeffaflaştırılması, ulaşılabilir hale getirilmesidir. Vatandaşlarımızın istek ve taleplerinin tespit edilerek, hesap verilebilir halde hizmet vermek kurumsal açıdan çalışanlarımızın da vatandaşlarımızca denetlenebilir olduğunu göstermektir."

Daha sonra, Atatürk Caddesi'nde Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Korteji, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan selamladı.

Törene, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, büro amirleri, polis memurları, gazi ve şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Polis kıyafeti giymiş küçük çocukların geçişiyle başlayan kortej, motosikletli polisler, zırhlı personel taşıyıcıları ve panzerlerin de yer aldığı geçişle sonlandı.

-Mersin-

Mersin'de de törenler Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, buradaki konuşmasında, emniyet teşkilatının gün geçtikçe kendisini daha da güçlendirdiğini söyledi.

Türk polisinin vatanını korumak için bugüne kadar birçok şehit verdiğini hatırlatan Öksüz, bundan sonra da ülkelerini korumak için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını anlattı.

Görevlerini zaman ve yer ayırımı yapmaksızın her koşul ve ortamda özveriyle yerine getirdiklerini vurgulayan Öksüz, "Halkımızın huzur ve güven ortamında yaşayabilmesi için polis teşkilatı olarak bizler gece-gündüz durmadan büyük bir gayret içerisindeyiz. Türk polisi insanımızın maddi ve manevi varlığının korunması ve geliştirilmesinde en önemli teminatı olmaya devam edecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile tabanca atış yarışmasında dereceye giren polislere hediyeleri verildi.

-Osmaniye-

Osmaniye'de ise kutlamalar yağmur nedeniyle Valilik Ahmet Cevdet Paşa Salonu'nda gerçekleştirildi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, programda yaptığı konuşmada, Türk polis teşkilatının her şeyin en iyisine layık olduğunu belirtti.

Emniyet teşkilatının, milletin duyduğu güveni korumak ve iyi hizmeti sunmak için gayret ettiğini ifade eden Cerrah, "Zor işleri başararak, 168 yılı geride bırakan Türk polisi daha büyük başarıları kazanmak için heyecanla yoluna devam etmektedir. Değerli Türk polisi, tüm bu duygularla gösterdiğiniz üstün gayretlerinizin devamını diliyorum" dedi.

İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren de emniyet teşkilatının, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi önemli görevler üstlendiğini anlattı.

Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediye, emniyet müdürlüğü şubeleri arasında düzenlenen bilgi yarışması ve futbol turnuvasında dereceye giren takımlara da kupa verildi.

-Hatay-

Hatay'daki kutlamalar kapsamında İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Cumaali Aslancan, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Atatürk Caddesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik düzeni için fedakarca çalışan Türk polisinin başarılarıyla herkesi gururlandırdığını dile getirdi.

Emniyet teşkilatının çağın gerektirdiği modern teknolojiyi takip ederek değişen şartlara uyum sağladığını ifade eden Lekesiz, doktora ve yüksek lisans eğitimi gören personel sayısının da hızla artmasıyla teşkilatın eğitim seviyesini yükselttiğini söyledi.

İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç da bir millet için emniyet ve güvenlik teşkilatının varlığının, o milletin devlet olarak ortaya çıktığı andan itibaren başladığını kaydetti.

Devletin varlığının, öncelikle o devlette düzen ve güvenliğin sağlanmasını gerektirdiğini vurgulayan Kılıç, "Globalleşen ve küreselleşme ekseninde ulaşım ve iletişimde yaşanan hızlı gelişme ve değişmelere ayak uydurma, geride kalmama, hatta bir adım önde gitme düşüncesiyle kuruluşundan bugüne kadar teşkilatımız, yeniliklere kapısını devamlı açık tutmuş, sürekli gelişim ve değişim yaşamış, yurt içinde ve dışında önemli bir konuma gelmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından Polis Meslek Yüksekokulu bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Törene, vali yardımcıları, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Hasan Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, büro amirleri, polis memurları, gazi ve şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören korteji, motosiklet, zırhlı personel taşıyıcıları ve panzerlerin de yer aldığı geçişle sona erdi. - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Celalettin Cerrah Osmaniye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
title