Haberler

Polis, Sınırda Törenle Nöbet Değişimi Yaptı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Kobani sınırındaki polisin 3 aylık süreyle tuttuğu nöbet, düzenlenen törenle değişim yaptı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Kobani sınırındaki Mürşitpınar Mahallesi'nde düzenledikleri törenle üç aylık nöbet süresi dolan polise hediye dağıttı. Polisin başarılı bir görev sürecini geride bıraktığını kaydeden Pınarbaşı, görev yaptıkları illerine giden polislere tel tek teşekkür etti

İl Emniyet Müdürlüğü, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların başlaması üzerine çeşitli kentlerden Suruç ilçesine gelen ve görevlerini tamamlayan emniyet personeli için sınırda veda töreni düzenledi. Sınırdan alınan yaralıların titizlikle hastanelere sevk edildiğini hatırlatan Pınarbaşı, burada yaralıların fotoğraflarının çekildiğini ve parmak izlerinin alındığını, böylelikle araması veya tutuklaması olanların yakalandığını belirtti.

Suruç ilçesinde sınırın sıfır noktasındaki Mürşitpınar Mahallesi'ndeki eski sağlık ocağında düzenlenen veda programına katılan İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ve müdür yardımcıları, bir süre polis memurlarıyla sohbet etti. Törende, yaklaşık üç aydır bölgede bulunan ve görev süreleri dolan 150 emniyet personeline kente özgü çeşitli hediyeler dağıtıldı. Pınarbaşı, güvenlik güçlerinin sınır bölgesinde önemli çalışmalara imza attığını, bu nedenle kendilerine teşekkür ettiklerini kaydetti.

PINARBAŞI: POLİSİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Polislerin, aylardır sınır hattında başarılı bir şekilde görevlerini yaptıklarını kaydeden Eyüp Pınarbaşı, "Kobani'den göçlerin başlamasıyla birlikte yaklaşık üç aydan beri 20 ilden takviye gelen polislerimiz bölgemizde çalıştı. Şu ana kadar polis bölgesinde 196 olaya müdahale edildi ve bu sırada 2 rütbeli personelimiz yaralandı. Burada özveriyle çalışan polislerimizin gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Yine burada özellikle Kobani'den gelen yaralıları için riskli olan bölgede görevlendirilen polis memurlarımız da vardı. Bunlar gelen yaralıların önce fotoğrafını ardından parmak izlerini alarak, aranması olup olmadığına bakan polis memurlarımızdı. Onlara da bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Emniyet Müdürü Pınarbaşı, 6-7 ekim olayları da dahil sınırda görev yapan polislerin istenmeyen görüntülere meydan vermediklerini ifade etti.

Pınarbaşı'nın konuşmasının ardından sınır hattında görev yapan 150 polis, çeşitli hediyeler verildikten sonra kadrolarının bulunduğu kentlere doğru yola çıktı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mürşitpınar Şanlıurfa Kobani Eyüp Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title