Haberler

Polis, Şiddete Karşı Broşür Dağıttı

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri kentteki vatandaşlara, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik broşür dağıtarak bilgilendirdi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri kentteki vatandaşlara, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik broşür dağıtarak bilgilendirdi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Manolya Meydanı'nda kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla yaklaşık 2 bin broşür dağıtıldı.

Kadına şiddete karşı farkındalık uyandırmak adına farklı iki noktada broşür dağıttıklarını anlatan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Komiseri Nilgün Telli, yaptıkları uygulamayla kadına saygının ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istediklerini kaydetti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de benzer bir etkinlik yapacaklarını ifade eden Telli, "Bizler kadına şiddet olayının cahillik, sonunun ise pişmanlık olduğunu düşünüyoruz. Bunun için kadınlarımızın yanında olduğumuzu da bildirmek istiyoruz" diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren de kadına şiddet konusunda çok sayıda broşür dağıtıldığını ve çeşitli yerlere afiş koyduklarını açıkladı.

Karakollara başvuran kadın mağdurlar ve ailelerle yakından ilgilendiklerini kaydeden Ceren, şöyle devam etti:

"Kadına şiddet konusunda mağdur olan kadınları, herhangi bir sıkıntı olup olmadığı, şiddetin devam edip etmediği konularında zaman zaman arıyoruz. Bu konuları sürekli olarak kontrol altında bulunduruyoruz. Bize şikayette bulunan hiçbir kadın geri çevrilmiyor, koruma altına alınıyor, asayiş ekipleri ile kontrol edilerek tutanak tutuluyor. Çok yakın tehlike olduğunu hissettiklerimizi de kadın sığınma evlerine ya da değişik yerlere yerleştiriyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Tayfur Erdal Ceren Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title