Haberler

Polis Radyosu'nun Yayını Durduruldu

Güncelleme:

Polis Radyosu Edirne Stüdyosu'nun yayınına, frekansının kentin üzerinden geçen uçakların haberleşme sistemini etkilediği gerekçesiyle ara verildi.

90,5 frekansından sabah ve öğleden sonra ikişer saat olmak üzere günde 4 saat yayın yapan Polis Radyosu Edirne Stüdyosu'nun yayını, bazı uçakların haberleşme sistemini etkilediği gerekçesiyle kesildi.

ÖNCE GÜCÜ DÜŞÜRÜLDÜ

2007 yılında Edirne Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası'nda kurulan radyo, frekans gücünün yüksekliği nedeniyle Bolu civarında da dinlenebiliyordu. Yunanistan ve Bulgaristan makamlarının, radyonun frekansının kendi radyolarını da etkilediğini öne sürmesi üzerine frekans gücü düşürüldü.

SORUN DEVAM ETTİ, YAYINI DURDURULDU

Ancak radyonun frekans gücünün düşürülmesine rağmen Edirne üzerinden geçen bazı uçakların haberleşme sistemlerini etkilediği tespit edildi. Radyonun anteninde nisan ayında ise arıza oluştu. Radyonun sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasından yapılan açıklamada, 'Değerli dinleyenlerimiz; radyomuzun yayınları 10 Nisan 2014 tarihinde Devlet Hava Meydanları İşletmelerinin müracaatı sonrası BTK nın yapmış olduğu ölçüm sonrasında vericiden kaynaklanan bir arıza nedeni ile HSS Frekansı'na sarkma sorunu yaşandığının tespit edilmesi dolayısı ile Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu tarafından arıza giderilinceye kadar geçici olarak durdurulmuştur. Konu ile ilgili olarak Haberleşme Daire Başkanlığına bilgi verilmiş olup teknik ekip beklenmektedir. Yayınlarımızın kesilmesi sonrası çok sayıda dinleyicimiz bizlere telefon ile ve Facebook adresimizden ulaşarak tepkilerini dile getirmiş ve yayınların tekrar ne zaman başlayacağını sormuşlardır. İlginize ve sevginize teşekkür ederiz.edirne155@egm.gov.tr adresinden görüş öneri istek ve şikayetlerinizi Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ne iletebilirsiniz' denildi.

Radyonun anteninin yenilenmesi ve yeni cihazların kurulmasıyla yeniden yayına başlayacağı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edirne Emniyet Müdürlüğü Bulgaristan Yunanistan Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

EDİRNE POLİS RADYOSUNU SEVİYORUZ:

Edirne halkı radyosunu geri istiyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title