Haberler

Polis Müdahalesine Tepki Gösteren Merura 'Sürgün' Tepkisi

Kesk Muğla Şubeler Platformu üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli memur Mustafa Kurt'un, "işyerinde huzur ve sükunu bozduğu" iddiasıyla zorunlu hizmet süresi dolmadan Gümüşhane'ye sürgün edildiğini ileri sürerek eylem yaptı.

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında, AK Parti Muğla İl Teşkilatı hizmet binasının açılışını yapmak ve Marmaris İlçesi'nde Karadenizliler Derneği'nin yemeğine katılmak için Muğla'ya gelen dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, valilik ziyareti öncesi, burada kendisini bekleyen bir grup tarafından protesto edildi. Bakan Şahin'i "Taklacı Bakan Muğla'dan defol" yazılı pankart ile karşılayan grup, megafonla tepkilerini dile getiren sloganlar attı. Gruba müdahale eden polis, 12'si TKP üyesi, 14 kişiyi gözaltına aldı. Olay yerinden geçtiği sırada polislerin eylemcilere şiddet uyguladığını gören Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli ambar memuru Mustafa Kurt, tepkisini dile getirdi. 14 kişi ile birlikte gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Kurt, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Kurumu tarafından Kurt'a devlet memuruna yakışmayacak davranışlar sergilenmesinden dolayı kınama cezası verildi. Ardından açılan soruşturmada, yaptırım gerektiren herhangi bir kanıt ya da suç unsuru bulunamadı. Aynı zamanda SES Muğla Şubesi üyesi olan Kurt'a açılan ikinci soruşturmada "işyerinde huzur ve sükunu bozduğu' iddiasıyla, zorunlu hizmet süresi dolmadan Gümüşhane'de görevlendirildi.

PANKARTLI DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Politikalar İl Müdürlüğü önünde toplanan KESK Muğla Şubeler Platformu üyeleri, "Sürgünler derhal durdurulsun" pankartı açtı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Hulusi Kalaycı, "Kınama cezası idare ile valilik makamını tatmin etmemiş olmalı ki, iş yeri temsilcisi arkadaşımız zorunlu hizmet süresinin bile dolması beklenmeden sürgün edildi. Arkadaşımız 7 yıldır bu kurumda görev yapıyor. Bu süre zarfında herhangi bir ceza almadığı gibi, soruşturma da geçirmemiştir. Bu zamana kadar görevini en iyi şekilde yerine getirmiştir. Huzuru bozulan hepimizin emek sarf ettiği iş yerlerimiz değil, işveren edalı idarecilerimizdir. Gerçek bir yurttaş bilinci ve yurtseverlik duygusuyla AKP'nin halk düşmanı politikalarına karşı duran biz emekçiler, yapılan bu sürgünün derhal durdurulmasını istiyoruz. Sürgün, yıldırma politikalarının en acımasızıdır. Yöneticilere buradan bir kez daha sesleniyoruz. Siz hiç kıyamet günü sürgün yaşadınız mı? Her türlü hazırlığınızı yaptığınız bir çalışma mevsiminin ardından gelen sürgün, vicdanınızı hiç sızlatmaz mı? Devlet memurları kanununun neresinde sürgün diye bir ceza vardır?" diye konuştu.

"HAKSIZ YERE SÜRÜLDÜM"

Bugün yeni görev yeri olan Gümüşhane'ye gidecek olan Mustafa Kurt ise, "Yasal bir eylem yapanları polis tekme ve tokatlarla gözaltına aldı. Yapılanların insan haklarına aykırı olduğunu düşünerek emniyet güçlerine tepki gösterdim. Ne olduğunu anlayamadan beni ekip minibüsüne bindirdiler. Üzüldüğüm tek nokta kurumum tarafından bana yapılanlar. Hiçbir suçum yokken haksız yere başka bir ile sürgün edildim" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Mustafa Kurt Gümüşhane Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title